Maavanem Reno Laidrest võib saada Tartu abilinnapea (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maavanem Reno Laidre
Tartu maavanem Reno Laidre Foto: Margus Ansu

​Tartu uue linnavalitsuse koosseisu üle liigub palju spekulatsioone, üks neist ütleb, et Reformierakonna kandidaadina on abilinnapeaks saamas senine Tartu maavanem Reno Laidre, kellest seni kõneldi kui Elva vallavanema kandidaadist.

Laidre ise vastas, et sellistel teemadel on vara spekuleerida ja uued omavalitsused alles stardivad.

«Ma ei saa kinnitada ega ümber lükata, et see nii on,» ütles Laidre. «Maavalitsuste tegevus lõpeb ja pean töökohta vahetama.»

Tartu Teaduspargi juhatuse liige ja endine abilinnapea Raimond Tamm.
Tartu Teaduspargi juhatuse liige ja endine abilinnapea Raimond Tamm. Foto: MARGUS ANSU/PM/SCANPIX BALTICS

Veel on õhus jutte, et uues linnavalitsuses jätkab Reformierakonna eest senine hariduse ja kultuuri abilinnapea Tiia Teppan ning varem abilinnapeana töötanud Raimond Tamm.

Teppan oli vastuses napp: «Linnavalitsuses töötamine pole mulle vastumeelne.»

Linnapea ja ühtlasi Reformierakonna Tartu piirkonna esimees Urmas Klaas ei lükanud ümber, et need nimed on läbi käinud, kuid ta lisas, et kandidaate on teisigi.

Uues koalitsioonis on Reformierakonna täita kolm abilinnapeakohta ja Keskerakonnal kaks.

Tiia Teppan
Tiia Teppan Foto: Kristjan Teedema

Reformierakonna kureerida jääb praegustel andmetel sotsiaal- ja tervishoiu valdkond, mis sellest valikust võiks sobida Teppanile. «Olen selle valdkonna abilinnapead asendanud kuus aastat,» ütles Teppan.

Jääb ka planeerimise ja ehituse valdkond, milles Laidrel on maavanemana kogemust. Sama valdkonda on varem kureerinud ka Raimond Tamm, kes on aga olnud ka linnamajanduse eest vastutav. Uues linnavalitsuses on kava järgi linnamajanduse abilinnapea juhtida ka innovatsiooni ja ettevõtluse küsimused. Tamm on praegu Tartu teaduspargi juhataja, ta kinnitas, et selline ettepanek on talle tehtud.

Kultuuri, hariduse ja spordi valdkond jääb Keskerakonna kureerida, ka rahanduse ja linnavarade valdkond. Ühe võimaliku abilinnapeakandidaadina on nimetatud näiteks haridusministeeriumi asekantsleri Madis Lepajõe nime.

Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must ütles, et on selliste juttude eest ka Lepajõed hoiatanud. «Eksootilisematest nimedest on läbi käinud  Monica Rand, kes on siitkandi juurtega,» ütles Must. Rand on varem olnud Tallinnas mupo juht.

Erakondliku kuuluvuseta Lepajõe ütles, et nad on Mustaga sellel teemal vestelnud ja leppinud kokku kohtumise. Lepajõe täpsustas, et ameti tõttu kohtub ta Mustaga sageli, Must on nimelt riigikogu kultuurikomisjoni esimees.

Must ütles, et kandidaatide nimekiri on tosin nime pikk ja jõuliselt on vaadatud väljapoole volikogu fraktsiooni. Otsitakse lõuna Eestist kandidaati, kellele Tartu linnavalitsuses töötamine oleks väljakutse ja karjäärivõimalus.

Soomes töölähetuses viibiv Must ütles, et ilmselt jätkuvad aktiivsed arutelud reedel-laupäeval ja pühapäevaks on asi selge.

Senine Tähtvere vallavanem Rein Kokk, kes kuulub Keskerakonda, ei ole abilinnapeakandidaatide hulgas, tõenäoliselt saab temast volikogus linnavarakomisjoni juht.

Volikogu esimehe nime ümber võtvad spekulatsioonid võttis Must maha nimetades, et tõenäoliselt hakkab seda tööd tegema tema, aga jääb samal ajal ka riigikogu liikmeks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles