Tööstusmagistrantuur avab uued võimalused koostööks ettevõtetega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

TÜ arvutiteaduse instituut alustab järgmise aasta kevadsemestril Eestis ainulaadset õpinguvormi. Valitud magistrandid saavad läbida praktika, magistritöö ja osa õppekava aineid partnerettevõttes. Tudengitele tagatakse samal ajal stipendium, et säiliks motivatsioon õpingud nominaalajaga läbida.  

Eesti tööturul on IT-spetsialistid nõutud igas valdkonnas, avaldades survet ettevõtetele ja IT-eriala tudengitele. Ettevõtjaid vaevab tööjõupuudus ja eelkõige vajadus kõrgelt haritud tippspetsialistide järele. Tudeng võib end seetõttu avastada ebamugava dilemma eest: kas minna kiiresti lihtsamale tööle või arendada enda teadmisi ja jõuda karjääris kaugemale.

Arvutiteaduse instituut on jõudnud lahenduseni, mis aitab eri huvisid kokku viia. Kõigi esimese aasta arvutiteaduse magistrantide seas käib tööstusmagistrantuuri konkurss, mille edukamad kandidaadid hakkavad kevadest läbima õppe praktilist poolt partnerettevõttes. Tegemist on Eestis ainulaadse töökohapõhise õpinguvormiga: tudengid hakkavad lahendama ettevõtte praktilisi ülesandeid ning kirjutavad magistritöö partnerettevõtte püstitatud teemal ettevõtte ja ülikooli ühisel juhendusel.

Tööstusmagistrantuur on katseprojekt, kuhu valitakse tudengid ja ettevõtted põhimõttel, et koostöös luuakse lisandväärtust mõlemale osapoolele. Projektis osalevad Swedbank, Plumbr, ReachU, Fortumo, Pipedrive, eAgronom ja STACC. Kuigi partnerettevõtteid on seitse, valitakse esimesel aastal välja kaheksa tudengit – Plumbr pakub võimalust kahele magistrandile. 

Et programmis saavad osaleda nii kohalikud kui ka välistudengid, aitab tööstusmagistrantuur siduda välistudengeid tihedamalt Eesti tööturuga ja suurendab nende võimalusi pärast õpingute lõpetamist Eestis tööle asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles