Sulgpallurid näitasid Soome eakaaslaste vastu head mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpallur Mari-Ann Karjus jõudis Soome turniiril poolfinaali.
Sulgpallur Mari-Ann Karjus jõudis Soome turniiril poolfinaali. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel (27. - 29. oktoobrini) peeti Soomes Espoos turniiri Finnish Youth International noortele ja ka juunioride turniiri, kus osales 380 noort võistlejat seitsmest erinevast riigist. Finnish Junior kuulub ka alla 19-aastaste Euroopa- ja maailma karikasarja.

Eesti noorsportlased saavutasid lisaks mitmele poodiumikohale ka kolm esikohta, edastas sulgpalliklubi Triiton. Finnish Youth Internationalil kuni 17-aastastele olid eestlastest parimad Artur Ajupov (Triiton), võites kuni 17-aastaste poiste vanuseklassi üksikmängu tasavägises heitluses soomlast Safin Emrani 21:15 ja 25:23. Lisaks heale tulemusele üksikmängus, saavutas Ajupov koos klubikaaslase Tauri Kilgiga kuni 17-aastaste poiste vanuseklassi paarismängus esikoha, võites Josh McKay (GBR)-Tommi Ruoho (FIN) 16:21, 21:17, 21:13.

Kuni 13-aastaste tüdrukute paarismängus tulid esikohale Kadi Ilves ja Emili Pärsim (Triiton), võites finaalis Soomlasi Aino Övermarki ja Ellen Virtat seisuga 21:16, 21:19.

Kuni 11-aastaste tüdrukute üksikmängus saavutas Laura-Liis Kale (Tallinna sulgpallikool) teise koha. Kuni 13-aastaste tüdrukute üksikmängus tuli teisele kohale Kadi Ilves (Triiton). Kuni 15-aastaste tüdrukute paarismängu hõbemedali omanikud olid Catlyn Kruus (Triiton) ja Ramona Üprus(TÜASK).

Finnish Junioril alla 19-aastastele olid kõige edukamad Matis Kaart (Triiton) ja Hannaliina Piho (TÜASK), kes jõudsid kolme võiduga finaali. Seal olid nad veel esimeses geimis 17:14 eduseisus, kuid nende unistuste võidukäik sai paraku lõpu ja tulemuseks teine koht.

Marcus Lõo ja Karl Kert Triitonist said kaks võitu, kaotades poolfinaalis hilisematele võitjatele napilt otsustavas geimis ja tulemuseks kolmas koht. Mari-Ann Karjus (Tondiraba sulgpallikool) jõudis kolme võiduga naisüksikmängus poolfinaali kaotades hilisemale võitjale.

Hea tulemuse tegi Marcus Lõo veel üksikmängus, jõudes tugevas konkurentsis kolme võiduga veerandfinaali, alistades teel sinna teisena paigutatud Anton Monnbergi Soomest.

Novembris sõidab Eesti alla 17-aastaste koondis Euroopa meistrivõistlustele Prahasse. Seal noori juhendava Triitoni treeneri Rainer Kaljumäe sõnul on head tulemused rahvusvahelistelt turniiridelt ilmselge märk, et noormängijate tase on tõusnud. «Euroopa alla-17 aastaste meistrivõistlustel on meie koondises suur osa mängijaid veel liiga noored, et tulemust teha, kuuludes hetkel veel alla-15 aastaste vanusegruppi.»

Vanuseliselt on Kaljumäe hinnangul head kohta püüdma minna võimalik ennekõike Hans-Kristjan Pilvel, kes sai antud turniiril kaks võitu ja on muutunud pärast elukohavahetust Pärnust Tartusse oluliselt mitmekülgsemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles