Ülikooli õppehoonete müük ebaõnnestus

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai 34/36
Lai 34/36 Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli Laia tänava vanade õppehoonete enampakkumisele ei saabunud ühtegi huvilist ning konkurss ebaõnnestus.

TÜ kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pageli sõnul ei tehtud ettenähtud tähtajaks ehk möödunud esmaspäevaks hoonete Lai 34 ja 36 kohta ühtegi hinnapakkumust. «Läks kehvasti,» tõdes Pagel. Ta oletas, et tõenäoliselt muudab huvilisi ettevaatlikuks see, et majad kuuluvad muinsuskaitse alla.

«Need on ikkagi keerulise ülesehitusega hooned. Teiseks on nad muinsuskaitse all ja nende ruumiprogramm pole päris tavaline. Jäi kumama, et võimalikel pakkujatel ei tekkinud ühtegi head äriideed, mida nende hoonetega teha. Ja kuna need on muinsuskaitse all, siis paneb see peale omad piirangud,» rääkis Pagel.

Ka enampakkumise korraldaja, riiklikult tunnustatud kinnisvaraekspert Riho Lubi ütles, et tõenäoliselt ehmatasid huvilisi muinsuskaitse eritingimused. Kahe korteriomandi alghind oli 850 000 eurot.

Kuidas hoonete müügiga edasi minna, ei ole Pageli sõnul veel teada. «Eks me peame nüüd otsustama, kuidas edasi. Praegu on need ikkagi müüginimekirjas ja eks me jätkame,» sõnas ta.

Lubi sõnul on üks variant, et mõne huvilisega alustatakse eraldi läbirääkimisi. Teine võimalus on panna majad uuesti enampakkumisele.

Pagel märkis, et praegu ei eelistata kumbagi varianti. «Peaks kõigepealt natuke analüüsima. Teine asi on see, et uue müügikorra kinnitab rektor ja me peaksime rektorile mingid ettepanekud tegema. Tähtis on ka see, et kõik oleks läbipaistev ja selge. Et poleks mingit nurga taga müümist,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles