Vanas vähihaiglas kiirgusohtu polnud

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallikraavi tänaval asuv vana vähihaigla on muinsuskaitse all, kuid potentsiaalseid ostjaid sellele väidetavalt jätkub.
Vallikraavi tänaval asuv vana vähihaigla on muinsuskaitse all, kuid potentsiaalseid ostjaid sellele väidetavalt jätkub. Foto: Kristjan Teedema

Tänavu kevadel võimaliku kiirgusohu tõttu enampakkumiselt maha võetud vanas vähihaiglas kiirgusallikat ei leitud ning Tartu ülikooli kliinikum pani Vallikraavi tänaval asuva hoone taas müüki.

TÜ kliinikumi juhatuse liige Hannes Danilov ütles, et vajalikud mõõtmised tegi ülikooli füüsikainstituut. «Nendest mõõtmistest selgus, et jääkkiirgust ehk selliseid nukleotiide, mis võiksid kahjustada kunagi kellegi tervist, seal ei ole,» sõnas ta.

Danilovi sõnul arvasid nad algusest peale, et Vallikraavi tänava majas kiirgusohtu pole, aga kuna seadus nõuab kontrollimist, tuli see ära teha. «Ega me arvanudki, et seal midagi on, aga reegleid tuleb täita. Kuna kõik oli korras ja seaduslik, panime nüüd selle uuesti müüki,» lausus ta.

Danilovi sõnul on maja käinud vaatamas samad inimesed, kes olid huvitatud majast ka kevadel. «Praegu on tõesti nii, et kes eelmine kord olid huvilised, on ka nüüd vaatamas käinud. Neid oli neli-viis, lisaks on üks uus huviline. Aga kui paljud neist pakkumuse teevad, seda me ju ei tea,» rääkis Danilov.

Enampakkumise tähtaeg on 9. november. Kinnistu koos hoonega müüakse läbirääkimistega enampakkumisel. Hoone alghinda pole määratud.

«Ei ole jah, sest alghind ei näita ju suurt midagi. Pigem näitab seda turu­­situatsioon. Me ei pannud alghinda ka eelmisel korral. Eks vaatame, kui kalliks seda huvilised arvavad,» märkis Danilov.

Läbirääkimistega enampakkumine tähendab Danilovi sõnul seda, et kõrgeima hinna pakkujaga alustatakse tingimuste üle läbirääkimisi. 

«Läbirääkimised on otsustamise koht. Võib juhtuda, et kahel hinnal on 200 eurot vahet ja siis räägime läbi. Või on muid eritingimusi pakkujale. Seda kõike vaatame siis, kui pakkumuse lahti teeme ja dokumentidega tutvume,» ütles Danilov.

Võimatu pole ka see, et kõik pakkumused on liiga väiksed ja enampakkumine tuleb tühistada. «Oleme kõik otsad lahti jätnud, et saaks paindlikult reageerida sellele infole, mis meile tuleb,» lausus Danilov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles