Aasta Auto ehitas uue Audi esinduse

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Auto juhatuse liikmed Andrias Tammistu (vasakul) ja Tarmo Uffert on rahulolevad, sest ammune unistus uuest salongist on teoks saanud.
Aasta Auto juhatuse liikmed Andrias Tammistu (vasakul) ja Tarmo Uffert on rahulolevad, sest ammune unistus uuest salongist on teoks saanud. Foto: Margus Ansu

Aasta Auto avab järgmise nädala lõpus vähekasutatud Audide müügisalongi, mille ametlik nimi on Audi Approved:plus.

Aasta Auto juhatuse liige Andrias Tammistu ütles, et unistus uuest salongist on ettevõttel olnud juba üle 15 aasta, aga äriplaani järgi oli selle ehitamine alati veidi kaheldav. «Oleme nii kaugele jõudnud, et meil on seda esindust vaja. Järelteenindust oleme kogu aeg teinud ja nüüd oleme valmis ka müüma,» rääkis ta.

Möödunud talvel alustatigi Škoda esinduse taha jääval krundil uue müügisalongi ehitust. Nüüd on hoone valmis ja sõidukid sees. Salongi ehitamiseks, sisustamiseks ja seadmete soetamiseks kulus ligi 2,5 miljonit eurot.

Salong on tehtud selliselt, et seal võiks müüa ka täiesti uusi Audisid, aga sellega tekiks firmale palju lisakohustusi. «Salong peab siis olema uusi autosid täis, lisaks proovisõiduautod ja asendusautod,» selgitas teine Aasta Auto juhatuse liige Tarmo Uffert. «Tartus lihtsalt ei müüda nii palju, et sellega plussi jääda.» 

Vähekasutatud Audi tähendab, et sõiduk on maksimaalselt kaks aastat vana ning selle läbisõit jääb alla 50 000 kilomeetri. «Autod on kõik tootja poolt üle vaadatud. Neile on tehtud 110 punkti test ja neil on kuni viie aasta pikkune tootja garantii,» rääkis Tammistu. 

Kasutatud Audid on võrreldes uutega 30–50 protsenti odavamad. 

Kuigi salong avatakse pidulikult alles 10. novembril, siis on Sepa tänaval asuv esindus huvilistele lahti juba septembri lõpust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles