Nüüdismuusika festivali Afekt kontsert kõlab ka Pauluse kirikus

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pauluse kirik.
Tartu Pauluse kirik. Foto: Margus Ansu

Reedel alanud rahvusvahelise nüüdismuusika festivali Afekt üks kontserte on täna kell 17 Tartu Pauluse kirikus, kus organist Ulla Krigul ja YXUS Ensemble esitavad Erkki-Sven Tüüri tsükli «Spectrumid». Teose neli osa on kirjutatud aastatel 1989 – 2004.

Festivali Afekt järgmine Tartu kontsert toimub esmaspäeval kell 19 Genialistide klubis (Magasini 5). Ansambel Schallfeld esitab teiste heliloojate teoste kõrval esmaettekandena noorema põlvkonna eesti helilooja Marianna Liiki teose flöödile, klarnetile, klaverile, viiulile ja tšellole. Kontserdile eelnev vestlus Marianna Liiki, Lorenzo Romano ja Leonhard Garmsiga algab kell 18.30.

Teisipäeval kell 12.15 on Tartu Jaani kiriku muusikaveerandtunnis Afekti solistid Linda-Anette Verte (viiul), Piia Paemurru (klaver), Leonora Palu (fl ööt) ja Monika Mattiesen (flööt) Kavas on Mart Siimeri muusikat.

Samal päeval kell 18 kõlab Elleri kooli Tubina saalis (Lossi 15) sama kooli komponistide looming.

Samal õhtul kell 19.30 on Genialistide klubis kavas festivali Tartu-lõppkontsert. Esinevad Afekti solistid Leonora Palu (flöödid, hääl, elektroonika), Monika Mattiesen (flöödid, hääl, elektroonika), Linda-Anette Verte (viiul) ja Piia Paemurru (klaver), osaleb Henry Griin (video). Kavas on muusikat, mille on loonud Alvin Lucier, Monika Mattiesen ja Mart Siimer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles