Noorteorkestrid kogunevad Tartusse festivalile

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored muusikud orkestris.
Noored muusikud orkestris. Foto: Eesti sümfooniaorkestrite liit

Eesti sümfooniaorkestrite liidu korraldusel toimub 3. ja 4. novembril Tartus noorteorkestrite festival, millest võtab osa 16 orkestrit üle Eesti. Liidu juhatuse esimees Jüri-Ruut Kangur teatas täna, et festivali raames annavad orkestrid kontserte Tartu üldhariduskoolides ja kaubanduskeskustes, lõppkontsert toimub 4. novembril kell 15 Vanemuise kontserdimajas.

Festivaliks on noorteorkestritele uudisteose «Selget südant» kirjutanud helilooja ja Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakooli keelpilliorkestri dirigent Rasmus Puur. ««Selget südant» põhineb Doris Kareva luuletusel ja kannab endast mõtet, kuidas kuulata oma südant ja mitte lasta ennast teistest inimestest mõjutada selles keskkonnas, kus me elame,» ütles Puur.

Uudisteose esitab festivalil osalevate noorteorkestrite parimatest mängijatest moodustatud festivaliorkester, mida juhatab külalisena Lätist Normunds Dreģis.

Eesti sümfooniaorkestrite liit esindab 29 tegutsevat noorte sümfoonia- ja keelpilliorkestrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles