Finnair kärbib kevadel Tartu lendude hulka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair
Finnair Foto: Vida Press

Hoogsalt liinivõrku laiendav Finnair lisab tulevast kevadest Helsingi-Tallinna liinile veel 17 väljumist nädalas, neid saab nädala kokku 61, kuid jätab Tartu liinil ära laupäevased väljumised.

Finnairi Ida-Euroopa ja Balti regiooni juht Arunas Skuja ütles intervjuus, et Finnair laiendab sel talvel liinivõrku mitme uue kaugsihtkohaga. Näiteks algavad neil päevil lennud Goasse Indias, aga ka Puerto Vallartasse Mehhikos ja Puerto Plantasse Dominikaani vabariigis. Kuubale Havannasse saab lendama hakata detsembist.

Tartu lennujaamast teekonda alustada soovivatele lennureisijatele ei tarvitse uudised olla sama head. Tartu-Helsingi liinil on lennud äsja alanud talvis graafiku järgi seitsmel päeval nädalas, erandiks on jõulude ja aastavahetuse aeg, kus väljumisi ei ole plaanitud. Kuid suurem muutus tuleb märtsi lõpust, mil enam Tartusse ja Tartust ei saa lennata laupäeviti.

Õhtused väljumised on ikka esmaspäeval, kolmapäeval, reedel ja pühapäeval. See tähendab, et Euroopa suuna jätkulendude valik ei ole neil päevadel väga suur, kuid nagu märkis Skuja, on väljumiste aega plaanis tuua münevõrra varasemaks. See on mugavam neile, kes edasi ei lenda. Aga ka nendele reisijatele, kes liiguvad Aasia suunal.

„Selle asemel et Shanghaist saabudes oodata õhtust Tartu lendu, lendasid inimesed pigem varem Tallinna ja sõitsid autoga,“ ütles Skuja.

Teisipäeviti ja neljapäevi on lennud keset päeva ja need pakuvad ka kiireks ümber istumiseks võimalust.

Skuja ütles, et Finnair ühelt poolt vaatab Eestit tervikturuna ja Eesti inimeste jaoks ühendused paranevad. Tartu kohta märkis ta teisalt, et reisijanumbrites on küll kerge langus, kuid ettevõte on tulemustega siiski rahul ja lennud jätkuvad.

Küsimused, millal võiksid tartlased loota mugavamaid lennuaegu või näiteks hommikust väljumist nii, et lennuk ööbiks Tartus, jäid selge lubaduseta.

Skuja ütles, et ettevõte vaatab liinivõrku üle pidevalt ja tervikuna ning lähtuda tuleb sellest lennukipargist, mis kasutada on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles