Tegevust alustas professor Peeter Tulviste mälestusfond

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tulviste (28. oktoober 1945 Tallinn – 11. märts 2017) 70. sünnipäeva puhul avati täpselt kaks aastat tagasi, 28. oktoobril 2015 Toomemäel temanimeline pink.
Peeter Tulviste (28. oktoober 1945 Tallinn – 11. märts 2017) 70. sünnipäeva puhul avati täpselt kaks aastat tagasi, 28. oktoobril 2015 Toomemäel temanimeline pink. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli senati saalis allkirjastasid asutajad eile statuudi professor Peeter Tulviste mälestusfondi loomiseks. Mälestusfond jäädvustab väärikal moel professor Tulviste mälestust. Ühtlasi toetab ja tunnustab fond üliõpilasi ja noorteadlasi, kes on ühiskondlikult aktiivsed ning panustavad oma silmapaistva õppe- ja teadustööga Eesti ühiskonna edendamisse.

«Tulviste oli erakordne isik, kelle panus Tartu ülikooli, Tartu linna, kogu Eesti ühiskonna ja riigi heasse käekäiku väärib tunnustamist ja igakülgset jäädvustamist,» märkis rektor Volli Kalm. «Mälestusfondi loomisega saame sümboolselt tasuda väikese osa ülikooli tänuvõlast oma endise rektori ees.»

Samas avaldas Kalm lootust, et fondist makstavate toetustega saab ülikool paremini kindlustada järelkasvu ka Tulviste teadustööle.

Professor Peeter Tulviste (28. oktoober 1945 Tallinn – 11. märts 2017) mälestusfond moodustub Tartu Rotary klubi, Tartu linnavalitsuse, Eesti psühholoogide liidu ning teiste ettevõtete, organisatsioonide ja eraisikute annetustest.

Stipendiumifondi toetuseks saab anda oma panuse Tartu ülikooli sihtasutuse annetuskeskkonnas. Täna kell 16.15 oli eesmärgilisest 5000 eurost kogutud 38,40 protsenti, aega on veel koguda 96 päeva.

Elo-Mai Mikelsaare portree Peeter Tulvistest.
Elo-Mai Mikelsaare portree Peeter Tulvistest. Foto: Sille Annuk

Fondi hakkab haldama Tartu ülikooli sihtasutus, mis hakkab selle panusest korraldama regulaarseid stipendiumikonkursse. Esimene stipendium loodetakse üle anda juba Eesti Vabariigi 100. aastapäeva aktusel koos Lennart Meri teadustöö auhinna ja Ernst Jaaksoni mälestusstipendiumiga.

Mälestusfondi statuudi allkirjastasid Tartu Rotary klubi president Rein Kinkar, Tartu linnapea Urmas Klaas, Eesti psühholoogide liidu volikogu liige Iiris Tuvi ja TÜ sihtasutuse nõukogu esimees Mart Mägi. Tseremooniaga koos riputati senati saali püsivalt üles Elo-Mai Mikelsaare portreemaal Peeter Tulvistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles