Galerii: kaubamaja kajas Ivo Linna raamatuesitluse lauludest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Apollo kaupluse ette Tartu kaubamaja kolmandal korrusel oli kogunenud tihe summ inimesi, kes soovisid osa saada raamatu «Iff. Suur loterii» esitlusest. Eskalaator tõi neid juurdegi, kui trükise peakangelane Ivo Linna hakkas Antti Kammiste saatel neile lubatud kolme laulu laulma. Kui need läbi, võtsid autogrammihuvilised pikka järjekorda.

200-leheküljelise pildirikka raamatu «Iff. Suur loterii» on kirja pannud Mart Juur ja kirjastanud Seashore Production. Kõvade kaante vahele ei ole mahtunud sisukorda ja nimeregistrit, mis võiksid huvilist lugejat aidata teda eriti huvitavaid nimesid ja laule kiiresti leida.

«Sellest raamatukesest leiate törtsukese juttu, peotäie laulusõnu ja kamaluga pilte läbi aegade,» kirjutab Ivo Linna alias Iff sissejuhatuseks. «Minu repertuaarist on just need laulud mulle kõige olulisemad. Nende lauludega olen kulgenud oma teel ja nende lauludega on suureks kasvanud ka minu publik.»

Nimesid on raamatus kümneid ja kümneid ning laule 36. Lehekülgedel 20–25 on fotosid ja juttu seoses lauluga «Vana vaksal» (1973, Rein Rannapi viis ja Peeter Ilusa sõnad). See oli ka üks neist lauludest, mille Ivo Linna esitlusel esitas.

Raamatule pealkirja andnud laulu «Suur loterii» komplekt asub lehekülgedel 40–43. Äsja on ilmunud samanimeline ja sama kaanekujundusega plaat. «Suur loterii» on plaadi 13. lugu ja kõlab nii siinkohal, kui ka ilmselt tänasel kontsert-jutuõhtul kell 19 Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles