Lätlased ja eestlased kõnelevad konverentsil Tartu tähtsusest rahvuslikus ärkamises

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsi juhatas kõnepuldist sisse Tartu Läti seltsi juhatuse esinaine Ilze Salnāja-Värv.
Konverentsi juhatas kõnepuldist sisse Tartu Läti seltsi juhatuse esinaine Ilze Salnāja-Värv. Foto: Sille Annuk

Tartu Läti selts, kus on ametlikult ainult 12 liiget, korraldas suure ja esinejate poolest kõrgel tasemel konverentsi «Tartu roll eestlaste ja lätlaste rahvuslikus ärkamisajas». Konverents algas Jakob Hurda saalis ERMis täna hommikul ja lõpeb sealsamas kell 17.

Konverentsil kohtusid luuletaja Contra (vasakult), kes on tõlkinud eesti keelde läti luuletaja Eduards Veidenbaumsi loomingut, lätlasest eesti kirjanduse vahendaja Guntars Godiņš ning keeleteadlane Valts Ernštreits.
Konverentsil kohtusid luuletaja Contra (vasakult), kes on tõlkinud eesti keelde läti luuletaja Eduards Veidenbaumsi loomingut, lätlasest eesti kirjanduse vahendaja Guntars Godiņš ning keeleteadlane Valts Ernštreits. Foto: Sille Annuk

Konverents toimub kahes sessioonis, mille ajal vaadeldakse Eesti ja Läti rahvusliku ärkamisaja algust 19. sajandi Tartus ning sel ajal tegutsenud olulisemaid eestlasi ja lätlasi.

Konverentsist võtavad osa Eesti ja Läti tuntud uurijad ning ühiskonnategelased: professor Janīna Kursīte ja teisi teadlasi Läti ülikoolist, ERMi direktor Tõnis Lukas, Tartu ajaloolane Malle Salupere ja mitme muuseumi uurijad.

Konverentsi korraldamisel on Tartu Läti seltsil abiks Läti 100 büroo, Läti ülikooli ja Eesti Rahva Muuseum, EV 100 korraldustoimkond ja Tartu linnavalitsus.

Konverentsist osavõtt on kõigile huvilistele vaba. Ettekanded tõlgitakse otsekohe vastavalt läti või eesti keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles