Baltikumi noorte tõsteparemik paneb end proovile Mellistes

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Mellistes on aja jooksul peetud mitmeid olulisi võistlusi. Ka Eesti meistrivõistlusi.
Tartumaal Mellistes on aja jooksul peetud mitmeid olulisi võistlusi. Ka Eesti meistrivõistlusi. Foto: Risto Mets

Laupäeval on tõstespordihuvilistel kindlasti põhjust sõita Tartumaale Mellistesse, kus kohalikus spordihoones peetakse XXX Tartumaa suurmeistrite karikavõistlusi Eesti, Läti ja Leedu parimate tõstesportlaste osavõtul.

Korraldajate teatel on tegemist võistlusega, kus mäletatakse ning avaldatakse tänu Tartumaa juurtega omaaegsetele tõstesportlastele, kellest nimekamad on näiteks Toivo Kurg, Sulev Tarros, Ain Paavo ja Karl Utsar. Nende nimel on arvukalt omaaegseid Eesti rekordeid.

Sulev Tarros on näiteks tulnud üheksa korda Eesti meistriks, saanud Nõukogude Liidu meistrivõistlustel auhinnalisi kohti ning püstitanud 26 Eesti rekordit. Tähelepanu väärib ka fakt, et kuni aastani 2014 kuulus Tarrose nimele Eesti kõigi aegade parim rebimise ja tõukamise kogusumma, milleks oli 417,5 kg.

Ka sel korral on võistlemas Eesti parimad noortõstjad, kellelt on oodata mitmeid Eesti rekordeid. Võistlus algab 28. oktoobril kell 10.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles