Hannes Kaljujärv sõidab McMurphyde kokkutulekule

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randle P. McMurphyt kui lavastuse «Lendas üle käopesa» peategelast on Eestis mänginud Tõnu Kark (vasakult), Üllar Saaremäe (mängib ka praegu) ja Hannes Kaljujärv.
Randle P. McMurphyt kui lavastuse «Lendas üle käopesa» peategelast on Eestis mänginud Tõnu Kark (vasakult), Üllar Saaremäe (mängib ka praegu) ja Hannes Kaljujärv. Foto: Kuvatõmmis / Rakvere teater

Näitleja Hannes Kaljujärv kui kunagine McMurphy kehastaja sõidab reedel Rakvere teatrisse, et kohtuda vestlussarja õhtul sama mässumeelset meest kehastanud Üllar Saaremäe ja Tõnu Karguga. Vestlusõhtut juhib Jüri Aarma.

Randle P. McMurphy on «Lendas üle käopesa» peategelane. Tegevus käib 1960. aastate Ameerika hullumajas, kuhu saabuv uljas huligaan McMurphy asub hooga sealset elu ümber korraldama. Teos on saanud kuulsaks nii Ken Kesey romaanina, Dale Wassermani dramatiseeringuna kui ka Miloš Formani filmina, mis võitis viis Oscarit. Eestis on lugu jõudnud teatrilavale kolmel korral.

Rakvere teatri turundusjuht Laila Talunik teatas, et oktoobri alguses esietendus Rakvere teatris Eili Neuhausi lavaversioon. Peaosalist Randle P. McMurphyt kehastab Üllar Saaremäe.

Esimene Eesti McMurphy oli Tõnu Kark, kes astus selles rollis lavale noorsooteatris 1985. aastal, lavastas Vjatšeslav Gvozdkov. Teist korda tuli lugu publiku ette 2004. aastal Vanemuises, lavastas Mart Koldits ja peaosaline oli Hannes Kaljujärv.

Kolm McMurphyt vestlevad sel reedel pärast «Lendas üle käopesa» etendust umbes kell 22 Rakvere teatri suures saalis. Vestlus on huvilistele tasuta, tulla saab ka ilma etendust vaatamata. Teatrikohvikus on väljapanek kõigi kolme lavastuse fotodest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles