Pildid: politsei tegi hommikul Tartu ümbruse teedel lauskontrolli

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul hoiatas politsei Lõuna-Eestis liiklejaid, et tõenäoliselt muutuvad teeolud raskeks. Veel sedagi kinnitas Tartu Postimehele Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk eile õhtul, et kui teeolud muutuvad erakordselt halvaks, tuleb politseil kasutada korrakaitseseadusest tulenevat kohustust ohtu tõrjuda ja panna viletsas seisus suverehvidega autod tee äärde ilma paranemist ootama. Õnneks ei täitunud ööga pessimistlikumad ilmaennustused, kuid lund siiski sadas ja teeolud olid Lõuna-Eestis rasked.

Öö jooksul juhtus Lõuna-Eestis viis kergemat liiklusõnnetust, mis olid kõik seotud libeda teega. Peamiselt olid need teelt väljasõidud, nagu ütles Virk.

Hommikul kella 7.15 paiku koos kolleegidega Ilmatsalu ringi lähistel seistes tõdes operatiivjuht, et kui Tartu linnas olid teeolud rahuldavad, siis maanteedel leidus lahtist lumeloppa ja libedaid kohti palju. «Jõgeva maanteel sõidavad autod praegu viiekümnega,» edastas ta sel momendil kolleegidelt kuuldut.

Samal ajal pööras Võrumaalt saabunud treilerauto juht oma masina maanteel ringi ja sõitis lähemasse bensiinijaama ootama teeolude paranemist. Masinal olid all täiesti korralikud suverehvid, millega tohib ametlikult sõita veel novembri lõpuni. Politseinikega vesteldes kinnitas ta, et Võrust Tartuni pidi kerge tagaosaga tagaveoline auto «saba liputama». Pidanud politseinikega nõu, otsustas ta minna lähemasse tanklasse, võtta seal kohvi ja oodata, sest ilmajaam ennustas soojenemist. Samuti jõuab teedele puistatud sool teha ajapikku oma töö ja jää sulatada.

Poole kaheksa paiku muutus liiklus palju tihedamaks. Talverehvidega masinatel lubasid korrakaitsjad kohe pärast juhi alkoholijoobekontrolli edasi sõita. Suverehvidel liiklejaile loeti sõnad peale. Siis hakkas sadama jäidet. Soolaga lahti sulatatud asfaldile ei teinud see midagi, kuid väiksemad ristmikud, kus autorattad värske lume kinni olid trampinud, muutusid hoobilt ülilibedaks.

Täna hommikul töötasid politseinikud kõigil suurematel Tartust väljuvatel maanteedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles