Põltsamaal saab taas autoga üle silla, kuid ehitus veel jätkub

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäevast saab autoga taas üle Põltsamaa suure silla, kuid jalakäijatele on praegu sillal avatud vaid üks kõnnitee, ehitustöid tehakse seal veel mõne nädala.
Esmaspäevast saab autoga taas üle Põltsamaa suure silla, kuid jalakäijatele on praegu sillal avatud vaid üks kõnnitee, ehitustöid tehakse seal veel mõne nädala. Foto: Kristjan Teedema

Juuni alguses alustati Põltsamaa suurel sillal remonti, mistarvis sild ka liikluseks suleti. Kuigi Põltsamaa on mitteametlikult tituleeritud Eesti sillapealinnaks (seal on 17 silda), on suve hakul liikluseks suletud sild ainuke, millest saab autoga üle sõita. Ülejäänud sillad on mõeldud vaid jalakäijatele. Teisele poole Põltsamaa jõge sõitmiseks tuli autojuhtidel remondi ajal teha seitsme kilomeetri pikkune ring.

Esialgu pidi linna ainuke autosild valmima septembriks, kuid juba juuli lõpus oli selge, et silla avamine venib vähemalt paar nädalat. Probleem oli sillaaluste sidekaablitega, mille teisaldamine tehnilistel põhjustel viibis.

Põltsamaa abilinnapea Aivar Aigro andis suve keskel lootust, et juba 28. septembril saavad autod üle silla sõita. Paraku venisid tööd kehvade ilma tõttu pea kuu aega ning sild avati liikluseks alles sel esmaspäeval.

«Kolmas kiht asfalti pandi maha pühapäeval ning alates esmaspäevast saavad autod sealt üle sõita,» märkis Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots, kes täidab seda ametikohta veel täna kella kolmeni.

Nimelt algab siis Põltsamaa ühendvalla esimene volikogu­­istung, kus ühinevate omavalitsuste juhid ameti maha panevad ning ametisse nimetatakse uued volikogu- ja ka vallajuhid.

Kuigi autoga saab nüüd taas üle Põltsamaa suure silla, jätkuvad seal ehitustööd veel mõne nädala. «Jalakäijad saavad silda ületada praegu vaid lossipoolsest küljest. Teine pool on liikluseks suletud,» lisas Aiaots.

Samuti palistavad silda praegu ajutised piirded. Ka need peaks ehitaja hiljemalt kuu aja jooksul välja vahetama. 

Sellegipoolest on Aiaots seda meelt, et ehitustööd jõutakse novembri jooksul valmis. «Minu teada ei ole seal tarvis teha mingeid selliseid töid, mis ilma tõttu peaks kevadesse lükkuma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles