Plink Plonk väsis ära

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plink Plongi ruumid jäävad esialgu tühjaks.
Plink Plongi ruumid jäävad esialgu tühjaks. Foto: Margus Ansu

Laupäeval oli populaarseks esinemiskohaks saanud klubis Plink Plonk viimane kontsert. Korraldajatel sai jaks lihtsalt otsa.


Täpselt kaks aastat edukalt tegutsenud klubi viimaseks esinejaks sai ansambel Winni Puhh, mis tõi nagu tavaliselt maja rahvast täis. Aga uksi ei suletudki rahapuuduse tõttu.

Eelmise nädala lõpus ütlesid korraldajad pöördumises fännidele: «Põhjuseks pole raha, vaid motivatsiooni puudumine, mille on eeskätt tinginud nigel kultuurikorraldus, mis meie arvates ei oska vahet näha professionaalsel entusiasmil ja aktiivsel lollusel.» Ka eile ei tahtnud üks korraldajaid Alari Piispea  midagi täpsemat lisada.

Lõplik sulgemisotsus viimasel ajal üsna hõreda esinemiskavaga klubi kohta tehti paar nädalat tagasi. Klubiga läks hingusele ka traditsiooniliseks suveürituseks saanud sõltumatu muusika festival, mida korraldati koguni kuus aastat järjest.

Piispea sõnul tehti Plink Plonki sama seltskonnaga ligi seitse aastat vabatahtlikkuse korras. «Inimestel tekib igasuguseid muid kohustusi ja ei ole lihtsalt enam aega,» rääkis ta ning lisas, et kogu korraldamine muutus rutiinseks ega pakkunud enam põnevust.

Piispea sõnas ka, et edasitegutsemist pakuti noorematele ja ärksamatele, kuid huvilisi ei paistnud. Teine korraldaja Lauri Liivak kinnitas, et vähemalt praegu on Plink Plonk surnud ja maha maetud – jaksu ei olnud enam ka veel ühe festivali kokkupanemiseks.

Genialistide klubi programmijuhi Madis Ligema sõnul on Plink Plongi lõpetamisest väga kahju, kuigi tegu oli konkurendiga. Nüüd, kus ansamblitel on esinemispaiga valikul vähem võimalusi, jõuavad nad kindlasti sagedamini Genklubisse.

Plink Plongi festival ja klubi
• Esimene Plink Plongi festival korraldati 2005. aastal ning pärast seda järjepidevalt igal suvel.
• Viimane festival oli mullu juuli lõpus.
• Klubi avati 24. aprillil 2009 ning suleti möödunud laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles