Elektrikatkestus pimendas veemõõdusamba

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantise vastaskaldal asuv veemõõdusammas näitab temperatuuri ja veetaset Emajões ning õhutemperatuuri. Täna päeval jäi LED-valgustusega post pimedaks.
Atlantise vastaskaldal asuv veemõõdusammas näitab temperatuuri ja veetaset Emajões ning õhutemperatuuri. Täna päeval jäi LED-valgustusega post pimedaks. Foto: Kristjan Teedema

Emajõe veetaset, veetemperatuuri ning õhutemperatuuri mõõtev ja näitav veemõõdusammas jäi täna päeval pimedaks. Ühes sellega peatus ka veemõõduautomaatika töö.


Arvatavalt põhjustas samba töös seisaku elektrikatkestus, selgitas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi hüdroloog Ene Randpuu. LED-lampidega varustatud sammast ja mõõteautomaatikat hoiavad mõnda aega töös ka samba sisse paigaldatud akud. Ilmselt on katkestus kestnud aga juba nii pikalt, et ka akud enam ei toida, oletas Randpuu.

Vastavalt Tartu linnavalitsusega sõlmitud lepingule tagab linn samba elektrivarustuse. Katkestusi on ette tulnud ka varem.

Kas taolised katkestused ka samba tehnilisele poolele liiga teevad, ei osanud Randpuu hinnata. Küll on aga täheldatud seda, et mõõdusammas ei lülita end pärast voolukatkestusi uuestic korrektselt tööle ning seda tuleb teha käsitsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles