Vilde lokaal avas veinikeldri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sommeljee Roman Altmart tutvustab veinivalikut.
Sommeljee Roman Altmart tutvustab veinivalikut. Foto: Margus Ansu

Vilde lokaal ja kohvik avas eelmisel nädalal veinikeldri, kust on võimalik joogikelneri soovitusel sobiv jook kaasa osta või seda kohapeal mekkida.


Vilde lokaali juhataja Priit Reimani sõnul on veiniteema olnud neile kogu aeg südamelähedane ning kuna kliendid on tihtipeale soovinud lokaalis pakutavaid veine kaasa osta, otsustati teha keldrisse veinipood.

Kuigi vinoteegis on ka väike saal laudade ja toolidega umbes kümnele inimesele, on eelkõige tegu siiski veinipoega. «Meil on esindatud kõik põhilised veinimaad, aga meie spetsialiteet on Lõuna-Aafrika. Minu hea sõber hakkas sealt kunagi hobi korras häid veine Eestisse tooma ja nüüd lõime käed,» selgitas Reiman ja kinnitas, et kusagilt mujalt neid Eestis saada ei ole.

Ka teised traditsioonilised veinimaad on Reimani sõnul esindatud selliste tippveinidega, mida on kauplustest raske leida ning mis eeldavad joogikelneri nõuannet. Veinipudelite hinnad algavad 10 eurost. «Aga meil on riiulis ka kolm 1969. aasta Itaalia veini, mis on hindamatud,» lausus Vilde juhataja.

«Veini ei saa niisama müüa. Veini tuleb tunda. Meie trump on kaks väga pädevat som­­meljeed, kes teavad veinidest kõike,» ütles Reiman.

Joogikelnerid Raivo Leesalu ja Roman Altmart jagavad huvilistele nõuandeid teisipäevast laupäevani. Tulevikus saab veinikeldri veine osta ka internetist. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles