Spordisõbrad saavad nädal aega nautida tipptennist

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus peetava ITF Futurese tenniseturniiri kõrgeima edetabelikohaga mängija on tšehh Zdenek Kolar (221.), kes alistas eilses kohtumises kvalifikatsioonist põhitabelisse jõudnud rootslase Filip Bergevi 4:6, 6:2 ja 6:4.
Tartus peetava ITF Futurese tenniseturniiri kõrgeima edetabelikohaga mängija on tšehh Zdenek Kolar (221.), kes alistas eilses kohtumises kvalifikatsioonist põhitabelisse jõudnud rootslase Filip Bergevi 4:6, 6:2 ja 6:4. Foto: Margus Ansu

Tähtvere tennisekeskuses peetakse sel nädalal 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri Paf Open, millest võtab osa üle kümne riigi mängijaid.  ITF Futurese turniiride hulka kuuluv võistlus toimub Emajõelinnas juba neljandat korda. Võrreldes eelmise aastaga on auhinnafond kerkinud 5000 dollari võrra ehk ulatub eurodes nüüd 13 500ni.

Tähtvere tennisekeskuse juhataja ning turniiri direktori Egert Ivaski sõnul tähendab suurem auhinnafond seda, et võistlus pakub huvi ka maailma edetabelis eespool asuvatele mängijatele. 

Kõrgem tase

Seekordse turniiri kolm kõrgeima paigutusega mängijat on tänavu kaks Futurese turniiri võitnud tšehh Zdenek Kolar (maailma edetabelis 221.), kolmel turniiril võidutsenud venelane Jevgeni Karlovski (384.) ja prantslane Gregoire Jacq (466.).

«Suurema auhinnafondi eesmärk on see, et nii noorematel kui ka vanematel tennisemängijatel oleks võimalik paremini tennisemängust elatuda ehk nad saaksid olla professionaalsed mängijad,» selgitas Ivask.

Teisalt tähendab kasvanud auhinnaraha seda, et võrreldes eelmise aastaga on turniire umbes kolmandiku võrra vähem. «See omakorda mõjutab turniiride taset, sest kui turniire on vähem, siis on ka mängijatel vähem võistlusi, mille vahel valida, ja rohkem häid mängijad tuleb ühte kohta kokku,» rääkis Ivask.

Põhiturniirist võtab osa ka viis eestlast. Vladimir Ivanov ja Kenneth Raisma said otse põhitabelisse, korraldaja vabapääsmega jõudsid sinna veel Kristjan Tamm, Daniil Glinka ja Siim Troost.

Kuigi Tähtvere tennisekeskus pole selliste turniiride pidamiseks projekteeritud, on varasemad aastad tõestanud, et probleeme korraldusega pole. 

«Alati võiks ju väljakualad olla suuremad ja statsionaarseid vaatamiskohti võiks olla rohkem, aga me saame väga hästi hakkama,» ütles Ivask. «Meil on ühe väljaku äärde pandud sada inimest mahutav tribüün ja mänguala on eraldatud harjutusväljakust.» Ta avaldas lootust, et põhimängud võiksid tuua Tähtverre täismaja.

Ivaski sõnul on tõusev täht Zdenek Kolar praegu väga heas hoos. Ka teise asetusega Karlovski koht edetabelis oli turniirile üles andes 600 juures, aga nüüdseks on ta kerkinud juba üle kahesaja koha kõrgemale.

«Nemad mõlemad peaks olema praegu väga heas vormis, aga eks iga turniir on ikkagi uus ja väljakukatted erinevad,» ei hakanud Ivask turniiri võitjat ennustama. Kolar võitis eilses kohtumises rootslast Filip Bergevit 4:6, 6:2 ja 6:4. Karlovski alustab võistlust täna.

Viis eestlast

Põhiturniirist võtab osa ka viis eestlast. Vladimir Ivanov ja Kenneth Raisma said otse põhitabelisse, korraldaja vabapääsmega jõudsid sinna veel Kristjan Tamm, Daniil Glinka ja Siim Troost. 

«Glinka ja Troost on meie noored mängijad, kellel on helge tulevik loodetavasti veel ees, aga nad saavad ennast proovile panna meeste tugevas seltskonnas,» lausus Ivask. «Eks näis, kuidas neil võistlus õnnestub, aga loodetavasti aitavad meie poistele kaasa nii kodupublik kui koduväljak.»

Mängud algavad Tähtvere tennisekeskuses iga päev kell 11. Päeva naelad on Ivaski sõnul aga lükatud tööpäeva lõppu, et neid saaks vaatama tulla ka tööl käivad inimesed. Üksikmängu finaal peetakse laupäeva keskpäeval. Järgmisel nädalavahetusel toimub sama turniir Tallinnas ja ülejärgmisel Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles