Elva võimuliit sõidab koalitsioonilepet sõlmima Hellenurme veskisse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme veski
Hellenurme veski Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Männilinna ja ümbruskonna valdade liitumisel tekkinud Elva valla juhtimise koalitsioonilepingu sõlmivad Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Keskerakond teisipäeval ajaloolises Hellenurme vesiveskis.

Nädal aega väldanud koalitsioonikõneluste käigus on põhjalikult läbi räägitud valla juhtimise ning valdkondade arendamise põhimõtted, vallavalitsuse struktuur ning lähiaja investeeringud, kinnitavad koalitsioonipartnerid. Võimuliit lähtub oma töös Elva linna, Konguta valla, Palupera valla, Puhja valla, Rannu valla ja Rõngu valla vahel sõlmitud ühinemislepingust.

Reformierakonna vallavanemakandidaat Reno Laidre lubas omalt poolt ühendada kogemused ja nutikuse, et arendada Elva valda kui tervikut piirist piirini ning inimesest inimeseni. «Kujundame üheskoos Elva vallale tugeva identiteedi.» Tugev vald tähendab korras teid, tänavaid ja kaasaegseid transpordiühendusi, mis tagavad avalike teenuste hea kättesaadavuse kogu valla territooriumil, täpsustas ta.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esindaja Marika Saar lisas, et valla juhtimisel on kavas lähtuda avatud valitsemise põhimõtetest, kus olulisel kohal on elanike kaasamine. «Meie jaoks on olulised teemad toimiva ühtse inforuumi loomine, ujulaga spordihoone ehitamine ja ka eakate päevakeskuste võimaluste mitmekesistamine.»

Elva vald hoolib oma inimestest, rõhutas Keskerakonda kuuluv Peeter Laasik. «Me peame arvestama nii noorte kui ka eakatega. Vald peab välja töötama võimalused, kus  tulevikus saaks iga laps käia vähemalt ühes huviringis tasuta ning järgmisest aastast käivituks tasuta vallasisene transport,» sõnas Laasik.

Uues Elva vallavolikogus on kokku 29 kohta, millest Reformierakonnal on kümme, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal neli ja Keskerakonnal kaks voliniku kohta.

Hellenurme Veskiveski asub Elva vallas Hellenurmes ning see on ainus vee jõul töötav veski Eestis. Veski ehitas aastal 1880 Middendorffide pere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles