Kaheksapaatide regatil purustati rajarekord

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu tudengipäevade raames peetud traditsioonilisel kaheksapaatide regatil astus viimastel aastatel domineerinud Tartu Ülikooli paatkonna vastu teiste Eesti kõrgkoolide koondvõistkond. Võidukaks osutuski koondvõistkond, kes sõudis ka uue rajarekordi.


Kuulsa Oxford-Cambridge'i kohaliku koopiana peetav Tartu Ülikooli ja Eesti Maaülikooli mõõduvõtt oli sel aastal kavas juba 17. korda. Ülikoolide koondvõistkond astus Tartu Ülikooli vastu esmakordselt.

Tavaks saanud 4,3 kilomeetri pikkuse distantsi Kvissentali linnajaost Atlantise ette võitis üllatuslikult koondpaatkond paari paadipikkusega. Lõpuaeg 11.07 ületas korraldajate sõnul varasema rajarekordi ligikaudu paarikümne sekundiga.

Tartu Ülikooli paatkond liugles üle lõpujoone ajaga 11.12.

Seitsmeteistkümnendat korda peetud jõukatsumise on ajaloo vältel kümnel korral võitnud Tartu Ülikool, kuuel korral Eesti Maaülikool ning tänavu esmakordselt koondvõistkond.

Võitjate ridades tõmbasid aerusid Alo Kuslap ja Artur Maier TTÜ-st, Allar Raja, Vladimir Latin ja Martin Laius sisekaitseakadeemiast, Tairo Talvis ja Argo Normak maaülikoolist ning Tamor Bakhoff lennuakadeemiast. Alust roolis maaülikooli tudeng Kristiina Tinkus.

Tartu Ülikooli paatkonnas olid Andrus Sabiin, Jaan Laos, Martin Neerot, Carel Kivimaa, Ronald Väli, Reigo Pihlak ja Elar Jaakson. Roolis Janika Tähnas.

Eesti Sõudeliidu veebilehe andmetel asus koondpaatkond võistlust juhtima kohe pärast starti ning esimese kilomeetri lõpuks edestati konkurente enam kui paadipikkusega. Valgeveski kurvis suutis TÜ paatkond veidi oma kaotust vähendada, kuid pärast seda hakkas vahe taas suurenema.

Finišis oli koondpaatkonna edumaa peaaegu viis sekundit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles