Haridusfestivalil näeb koolielu nii põneva kui tõsise nurga alt

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu eelmisel aastal, tutvustavad Kivilinna kooli õpetajad ka tänavusel haridusfestivalil huvitavaid mänge, millega ilmestada kehalise kasvatuse tunde.
Nii nagu eelmisel aastal, tutvustavad Kivilinna kooli õpetajad ka tänavusel haridusfestivalil huvitavaid mänge, millega ilmestada kehalise kasvatuse tunde. Foto: Kristjan Teedema

Kuidas tulla toime lapse käitumisraskustega või hoopis ärritunud lapsevanemaga? Kuidas aidata lapsel mõnusalt õppida või seada talle piire? Oma ala parimad pole nõu jagamisel kitsid ja aitavad nii lapsevanematel kui õpetajatel mureküsimustega toime tulla teisipäeval algaval Tartu haridusfestivalil.

Koolivaheaeg ei tähenda õpetajatele kaugeltki puhkust. Siis tuleb neil jagada kolleegidele enda häid kogemusi ja samas saada ise osa tunnustatud spetsialistide loengutest.

Nii leiab teisipäevast neljapäevani kestvalt haridusfestivalilt mitmeid etteasteid, kus pedagoogid jagavad näpunäiteid uue aja õppevahendite kasutamiseks. On ju järjest enam klassiruumides tarku digitahvleid ja tahvelarvuteid, mida õpetaja peab oskama õppetöös kasutada. Näiteks Puškini kooli matemaatikaõpetaja Niina Gontšarova viib teisipäeval läbi venekeelse töötoa smart-tahvli kasutamisvõimalustest, kolmapäeval tutvustavad Tartu erakooli õpetajad enda kogemusi digivahendite kasutamisest. Siis saab erakoolis tutvuda ka virtuaalreaalsuse võimalustega.

Ent otsapidi on koolidesse jõudnud ka robotid. Kivilinna kooli õpetaja Taimi Ruusmäe ja infojuht Sven Hendrikson näitavad teisipäeval, kuidas ehitada valmis üks väike robot, kelle abil saab koolitunnis teha harjutusi ja ülesandeid, mis seotud näiteks muinasjuttude, riimuvate ja vastandsõnadega ning arvutusoskuse arendamisega.

Haridusfestivalil kuuleb ka üldhuvitavaid ettekandeid, kuhu on oodatud lisaks õpetajatele ka lapsevanemad. Meedik ja loomaterapeut Sirja Saar võtab teisipäeval Annelinna gümnaasiumisse kaasa mõned küülikud ja merisead ning jagab kogemusi sellest, kuidas klassiruumis õppida koos loomadega.

Ent Annelinna gümnaasiumis tulevad jutuks ka tõsisemad teemad: kuidas käituda tulekahju korral või lahendada koolis tekkinud konflikte ilma õigusrikkumiseta. Tartu kiirabi töötajad annavad näpunäiteid inimese elustamiseks ning juttu tuleb ka diabeedist.

Teisipäeva õhtul kell 18 on aga kõik muusikanautlejad oodatud Annelinna gümnaasiumisse vene laulu festivalile. Muusika paitab hinge ka neljapäeval Pauluse kirikus, kus Karlova kooli koorikool annab sügisese kontserdi.

Vaata pea poolesajast üritusest koosnevat täpsemat kava haridusfestivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles