Moekunstnik näitab oma balletikostüüme

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need Triinu Pungitsa kos-tüümid tantsisid enne näituseks saamist balletti. Väljapanek annab vihje, et 7. mail on Athena keskuses moesündmus «Mood. Perfor­­mance. Tants».
Need Triinu Pungitsa kos-tüümid tantsisid enne näituseks saamist balletti. Väljapanek annab vihje, et 7. mail on Athena keskuses moesündmus «Mood. Perfor­­mance. Tants». Foto: Kristjan Teedema

Vanemuise mulluses mängukavas olnud balletilavastuses «Petruška pärastlõuna» oli etendada tähtis osa kostüümidel. Nende autor moekunstnik Triinu Pungits on kos­­tüümidest koostanud näituse.


Väljapanek fantastilistest ja väga peenelt õmmeldud kostüümidest avanes eile Tartu Kõrgema Kunstikooli galeriis Noorus (Riia 11).

«Koostöös Triinu Pungitsa väga loominguliste kujundustega olen ma soovinud luua selliste olendite maailma, kes asustaksid tühja teatriruumi ilma otseste teede ja selgete eesmärkideta, oluline on vaid nende olemasolu – just nagu elus –, meil võivad olla elu üle mõtted, kuid pole tegelikku teadmist,» märkis lavastaja Pontus Lidberg kavalehes.

Lisaks «Petruška pärastlõuna» kostüümide valikule saab galeriis vaadata ka kavandeid.

Galeriis on uudist

Nooruse galeriis on veel uudist: eile avati sealsamas kauplus Noorus², kust saab osta Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengite ja õppejõudude loomingut.

Täna kell 17 algab aga galeriis interdistsiplinaarne sündmus «Õnnekonverents: paremad maailmad». See on Prima Vista kirjandusfestivali eelüritus ning ühtlasi eelmise aasta «Õnnekonverentsi» jätk.

Sel aastal osaleb ettekannetega seitse kõnelejat ja seitse kunstnikku: Jaak Tomberg ja Andrus Laansalu, Kaja Pae ja Paco Ulman, Maria Rõhu ja Kaisa Eiche, Mart Velsker ja Liisa Kruusmägi, Kadri Tüür ja Anna-Stina Treumund, Mart Kuldkepp ja Kristjan Nagla ning David Ilmar Beecher ja Teele Strauss.

Iga ettekandja ja kunstniku paar pakub oma lahenduse teemal «Õnn» ja/või «Paremad maailmad».

Nii leiavad käsitlemist valdkonnad, mis on seotud kirjandusteaduse, kirjandusloo, linnaplaneerimise, meedia ja ökofeminismiga. Ootamatuidki tõlgendusvõimalusi sõnalisele osale pakuvad ettekannetele sekundeerivad kunstnikud.

Õhtu lõpetab bänd

«Õnnekonverentsi» lõpetab kell 21 trubaduuride bänd Puhkus. Konverentsi kava on veebiaadressil http://kirjandusfestival.tartu.ee/onnekonverents1.

Nõnda nagu Triinu Pungitsa balletikostüümide näitust, saab ka konverentsi ja Puhkuse kontserti kuulata-vaadata tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles