Tarmo Mitt tuli veteranide Euroopa karikavõistlustel teiseks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis aitab Tarmo Mitt viimastel aastatel rammumehevõistlusi üksnes korraldada. Veteranide Euroopa võistlustel lööb ta aga kaasa ja edukalt.
Eestis aitab Tarmo Mitt viimastel aastatel rammumehevõistlusi üksnes korraldada. Veteranide Euroopa võistlustel lööb ta aga kaasa ja edukalt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kletski linnakeses Valgevenes kogunesid möödunud nädalavahetusel veteranrammumehed Valgevenest, Venemaalt, Ukrainast, Moldovast, Eestist, Leedust ja Lätist. Üle 40-aastaste Euroopa karikaetapil esindas Eestit tartlane Tarmo Mitt.

Sportlaste ülesanne polnud just lihtne: kõik punkte andnud harjutused peeti niiske ilmaga või lausa vihmas. Esimese alana tuli istuda tüsedale traktorirehvile ning sikutada eemal asuv viis tonni kaalunud veoauto enda juurde. Leedukad Dainius Repsis ja Donaldas Andriulis panid oma paremuse maksma. Kolmandaks tuli sel alal lätlane Mareks Leitis.

Teise alana tuli kanda 150-kilogrammist metallkasti. Alavõidu võttis taas Dainius Repsis. Esikolmikusse jõudis ka Tarmo Mitt.

«Viking Press» ehk raskuse surumises kindlustas Repsis oma juhtpositsiooni veelgi. Spetsiaalset 130-kilost platvormi tõstis leedukas 15 korda. Tarmo Miti tulemus oli 12 kordust ja talle sellelt alalt teine koht.

Neljandal alal õnnestus Mitil Repsise hegemoonia murda. Selleks oli kahest alast koosnenud mõõduvõtt. Esmalt läbis ta 130-kilost raskust kandes vajaliku võistlusmaa 75 sekundiga ning kantis 300-kilost traktorirehvi neli korda. Tuli alavõit.

Pärast seda, kui Mitil õnnestus võita Auto aja peale õhus hoidmise harjutus, pani ta kõikuma leedulase liidripositsiooni üldarvestuses. Viimaseks alaks oli tünnide kandmine, kus Mitt tassis 90st kuni 105 kilogrammini kaalunud raskused kuue meetri kaugusele 90 sekundiga. Paraku ei piisanud sellest võiduks ja Danius Repsis sai pea kohale tõsta Euroopa karika. Mitile ja lätlasele Mareks Leitisele kuulusid 12-kilogrammised terasest rammumehe kujud vastavalt teise ja kolmanda koha eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles