Galerii: Sarikapeol nägi ehitusjärgus Raatuse koolimaja

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igavesti kaua aega suurt remonti oodanud Raatuse kooli töötajatel ja õpilastel pole nüüd enam mingit põhjust kahelda: aasta pärast tegutsevad nad Tartu ühes uhkeimas koolimajas.

Täna olid ehitajad kooli katusele seadnud üles sarikapärja, mille koolidirektor Toomas Kink ja Tartu linnapea Urmas Klaas pidid alla tooma. Piruka- ja supilaud, kust ei puudunud valge viin hapukurgiga, oli üles seatud koolimaja teisele korrusele, mis näeb praegu välja kui ehitusjärgus ballisaal. Alles mõni kuu tagasi asus seal aga direktori kabinet ja kooli kantselei.

1973. aastal ehitatud majast on nüüdseks järele jäänud ainult karp. Pea kõik vanad seinad on sees maha lammutatud ja siin-seal juba uuedki asemele laotud. Ehituse järel tulevad esimesele ja teisele korrusele algklassilaste ruumid, kolmas ja neljas korrus kujundatakse aga avatud õpiruumiks.

Raatuse kooli rekonstrueerimine ja sisustamine läheb maksma ligi 7,4 miljonit eurot, Tartu linn sai selleks 4,6 miljonit eurot toetust Euroopa regionaalarengu fondist.

Remondi ajal käib Raatuse kooli õppetöö selleks kohandatud asenduspindadel Ploomikese lasteaia hoones ja Eerika tee 1 rendipinnal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles