Aivar Soop Tartu vallas ainuvõimu ei ihka (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu valla vallavanem Aivar Soop.
Tartu valla vallavanem Aivar Soop. Foto: Sille Annuk

Tartu vallas tegi võimsa tulemuse valimisliit Kohalik Elu, kel on julgelt üle poole volikogu kohtadest käes. Valimisvõidu saanud liidu esinumber on Tartu vallavanem Aivar Soop, kes sai vallas ka kõige rohkem hääli.

Olgugi et valimisliit Kohalik Elu võiks rahulikult uues Tartu vallavolikogus ainuvõimu nautida, lubas Soop kõigi valimistel mandaadi saanud võimuliitudega nädala jooksul läbi rääkida.

«Kui me leiame kellegagi ühisosa, siis loomulikult kaasame nad uue volikogu koalitsiooni,» lisas Aivar Soop. Kuigi Soop sai valimistel ka kõige enam hääli, ei julgenud ta eile kindlalt välja öelda, et jätkab Tartu vallavanema ametis. «Nädala jooksul peaks asi selgeks saama,» märkis ta. 

Et senise Tartu vallaga liitusid ka Piirissaare, Laeva ja Tabivere vald, siis suure valla juhtimiseks oleks Aivar Soobi meelest mõistlik panna ametisse ka abivallavanemad. «Kas neid peaks olema üks või rohkem, selgub ka selle nädala jooksul. Esmalt paneme volikogu kokku,» lisas Tartu valla senine ning tõenäoliselt ka tulevane juht Soop. 

Tartu vald

  • Rahvaarv 10 397
  • Kohti volikogus 25
  • Volikogu kohtade jaotus: VL Kohalik Elu (16), VL Ühtne Vald (4), SDE (3), VL Korruptsioonivaba Tartu Vald (2)
  • Populaarseimad kandidaadid: Aivar Soop, VL Kohalik Elu (342), Aigar Lepp, VL Ühtne Vald (201), Janika Lill, VL Korruptsioonivaba Tartu Vald (126)
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles