Pikaaegne Pala vallavanem ei lase uuel vallavõimul mugavaks minna

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jozsef Weinrauch
Jozsef Weinrauch Foto: Erakogu

Kui mujal omavalitsustes otsitakse veel selle nädala jooksul aktiivselt koalitsioonipartnereid ja lepitakse kokku tingimustes, siis Peipsiääre vallas oli kõik juba pühapäeva õhtul selge.

Valimisliit Uus Vald sai Peip­siääre vallas 14 volikogu kohta ning kindlustas omale ülekaaluka valimisvõidu. «Meil on kaks kolmandikku volikogu kohtadest käes, seega meil ei ole vaja kellegagi liitu astuda,» sõnas praegune Peipsiääre valla ja Kallaste linna juht Aleksandr Širokov.

Ka on juba praegu teada, et Širokov jätkab uue ühendvalla juhina. «Kindlasti tulevad juurde ka abivallavanema kohad. Praegu pole veel selge, kas ametisse asub üks või kaks abivallavanemat,» lisas Širokov.

Samas kogus tekkivas Peipsiääre vallas enim hääli hoopis sundliidetava Pala valla pikaaegne juht Jozsef Weinrauch, kes sõnas, et ei lase valimisvõidu saavutanud saadikutel volikogus end liiga mugavalt tunda. «Igasuguseid asju võib ette tulla, poliitika on ju räpane,» muheles Weinrauch kommentaariks. 

Peipsiääre vald

  • Rahvaarv 5776
  • Kohti volikogus 21
  • Volikogu kohtade jaotus: VL Uus Vald (14), VL Peipsiääre Ühinenud Kogukonnad (3), VL Pala – Meie Koduvald (2), VL Kodukant (2)
  • Populaarseimad kandidaadid: Jozsef Weinrauch, VL Pala – Meie Koduvald (130), Madis Avi, VL Uus Vald (94), Viktor Filippov, VL Uus Vald (83)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles