Häältemagnet lepib vaid vallavanema kohaga

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine vallavanem Margus Möldri juhib nüüd Põltsamaa vallavolikogu.
Endine vallavanem Margus Möldri juhib nüüd Põltsamaa vallavolikogu. Foto: Sille Annuk

Põltsamaal valimised võitnud valimisliit Ühine Põltsamaa alustas koalitsiooniläbirääkimisi eile, kuid valimisliidu nimekirjas kandideerinud Põltsamaa vallavanem Toivo Tõnson arvas, et koalitsiooni moodustamiseks kulub neil pea nädal.

Põltsamaa piirkonna valimistel tegi ülivõimsa tulemuse veel praegu Puurmani valda juhtiv sotsiaaldemokraat Margus Möldri, kes kogus ligi viissada häält. 

Kui jätta Tartu linna tulemused kõrvale, siis kogus Tartu- ja Jõgevamaal Margus Möldrist rohkem hääli vaid Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev. Tema poolt hääletas üle tuhande valija. Võrdluseks tuleb mainida, et Ülenurme vallas elab ligi 7700 elanikku, Puurmanis aga ligi 1500 inimest.

«Me käisime valimised võitnud liiduga läbi rääkimas ning meie esimeseks tingimuseks on saada vallavanema koht,» märkis Möldri. Ka ei teinud ta saladust sellest, et soovib ise Põltsamaa ühendvalla juhiks saada. 

Põltsamaa vald

  • Rahvaarv: 10 170
  • Kohti volikogus: 23
  • Volikogu kohtade jaotus: VL Ühine Põltsamaa (9), SDE (7), Keskerakond (3), Reformierakond (2), EKRE (2)
  • Enim hääli saanud kandidaadid:  Margus Möldri, SDE (498), Reet Alev, VL Ühine Põltsamaa (452), Lembit Paal, VL Ühine Põltsamaa (190)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles