Valimiste võitja murekoht on Mustvee linn

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine Mustvee linnapea Max Kaur kogus 99 häält.
Senine Mustvee linnapea Max Kaur kogus 99 häält. Foto: Peeter Langovits

Viiest omavalitsusest moodustuva Mustvee vallavolikogu valimised võitis valimisliit Uus Laine. Kuid ükski selle valimisliidu liikmeist ei mahtunud kolme parima häältemagneti sekka.

«Positiivne üllatus oli meie valimisliidu tulemus Avinurme vallas ning negatiivne üllatus oli meie valimistulemus Mustvee linnas,» selgitas praegu veel Lohusuu vallavanem Tarmo Tomson, kes kogus valimistel 97 häält ehk kaks häält vähem kui praegune Mustvee linnapea Max Kaur.

Eile alustasid valimisliidu Uus Laine eestvedajad koalitsiooniläbirääkimisi. «Et saada püsiv võim, on meil tarvis vähemalt kahte partnerit. Selle poole me praegu püüdlemegi,» selgitas Tomson.

Ta soovib, et võimalikud koalitsioonipartnerid oleksid valmis nägema suuremat pilti, suruma egod ja isiklikud ambitsioonid veidi tagaplaanile ning tegema uue suure valla käivitamiseks tõhusat koostööd.

«No meie eesmärk oleks saada igast ühinevast omavalitsusest kedagi volikokku. Vaja on stabiilsust. Kõige keerulisem on sellega muidugi Mustvee linnas,» sõnas Tomson. Ta lisas, et on Mustvee linna võimumänge distantsilt jälginud juba aastaid ja on valmis kõigiks üllatusteks, mis võivad sealt tulla. 

Mustvee vald

  • Rahvaarv: 5692
  • Kohti volikogus: 21
  • Volikogu kohtade jaotus: VL Uus Laine (8), SDE (5), Reformierakond (4), Keskerakond (4)
  • Enim hääli saanud kandidaadid Aivar Saarela, RE (131), Hannes Soosaar, SDE (130), Max Kaur, KE (99)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles