Jõgeva vallas lõid keskerakondlased Reformierakonna ja sotsidega käed

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva vallavanem Aare Olgo.
Jõgeva vallavanem Aare Olgo. Foto: Eili Arula

Jõgeva vallas võitis valimised kõige pikema nimekirjaga esindatud Keskerakond. Kuigi koalitsiooniläbirääkimistel on jäme ots Keskerakonna käes, tuli neil mõru pillina alla neelata loodetust väiksem volikogu kohtade arv.

«No lootsime vähemalt kümme kohta saada,» märkis Jõgeva valla Keskerakonna kandidaatide esinumber Aare Olgo. Keskerakond sai Jõgeva vallavolikogu valimistel kaheksa kohta.

Pühapäeva hilisõhtul oli IRLi esinumber, riigikogu liige Aivar Kokk esimene, kes Jõgeval LM Studio juuksurisalongis peetud IRLi valimispeolt Keskerakonna valimispeole kohale tõttas.

Eile lõuna paikul käisid Jõgeva valla Keskerakonna juhtfiguuridega läbi rääkimas IRLi, SDE ja ka EKRE esindajad, kuid sellest variandist keskerakondlased siiski loobusid. «Nelja erakonnaga koalitsioonil on keeruline stabiilsust saavutada,» lisas Olgo.

Õhtuks oli selge, et Keskerakond moodustab võimuliidu hoopis koos sotsiaaldemokraatide ning Jõgeva vallas teise tulemuse teinud Reformierakonnaga. «Meile jääb vallavanema koht ning Reformierakond saab volikogu esimehe koha,» märkis Olgo. 

Ka oli juba enne valimisi paigas, et Keskerakonna Jõgeva vallavanema kandidaat ongi Aare Olgo, kes oli aastajagu Laeva vallavanem ning enne seda ligi kolm aastat Jõgeva linnapea. 

Jõgeva vald

  • Rahvaarv: 14 146
  • Kohti volikogus: 27
  • Volikogu kohtade jaotus: Keskerakond (8), Reformierakond (6), IRL (4), VL Uus Jõgeva (3), SDE (2), EKRE (2), VL Vooremaa (1), VL Kõigi Kodu (1) 
  • Enim hääli saanud kandidaadid Aivar Kokk, IRL (262), Raivo Meitus, RE (244), Tiit Lääne, VL Uus Jõgeva (202)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles