Video: Tartu kevadpäevade kulminatsioon - paadiralli

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna joone alla saanud Tartu kevadpäevade tipphetkeks võis taas pidada kummipaadirallit, kus 42 paatkonna tembutamist Emajõel olid oma silmaga vaatama saabunud tuhanded inimesed.


Enne, kui vette võisid sulpsatada kõik paadid, viidi läbi paadiralli sportlik osa. Kõrgema sõjakooli esimene ja teine võistkond panid omavahel paika sportliku paremusjärjestuse. Ülejäänud võistlesid pärast neid aga juba stiilsuses.

Vool kevadvetest kõrges Emajões oli väga kiire ning paljudel jäi ralli esimese tähisena märgitud poini Kaarsilla all sootuks jõudmata. See-eest sai jälgida rõõmsat melu ja üksteise veega pritsimist.

Paadiralli ajaloo vältel on jõele läinud ka oluliselt rohkem paatkondi. Võimalik, et paljud jäid kaldale jaheda ilma tõttu - sooja oli vaid kuus kraadi ning puhus jäine põhjatuul. Vesi Emajões oli aga oluliselt soojem - koguni 12 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles