Tartus kohtusid Euroopa tippülikoolide rektorid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Euroopa tippülikoole ühendava Guildi võrgustiku rektorid arutasid eile Tartu ülikoolis, kuidas suurendada teadustöö mõju ja muuta ülikoolide panus ühiskonnale nähtavamaks. 

Võrgustiku rektorite üldkogul arutleti erinevate võimaluste üle, kuidas saavad ülikoolid toetada innovatsiooni ja tarka riigijuhtimist. Rektorid leidsid, et peamiste võimalustena tuleb arendada ettevõtlussuhteid, toetada uurimisvaldkondade ülest koostööd ja anda teadmuspõhist nõu poliitikakujundajatele. Kõige aluseks on aga teadus- ja arendustöö rahastamise suurenemine.

Rektor Volli Kalm ütles, et kohtumise eesmärk oli leppida kokku Guildi strateegilised eesmärgid Euroopa kõrgharidus- ja teadusruumi kujundamisel, suhtlemisel Euroopa Parlamendi ja Euroopa Komisjoniga ning teiste strateegiliste partneritega. «Kooskõlastasime võrgustiku järgmise kolme aasta prioriteedid, rõhutades, et Euroopa innovatsioonivõimekuse tagab eesliiniteadusel põhinev kõrgharidus,» rääkis Kalm.

The Guild of European Research Intensive Universities on mullu suvel loodud Euroopa teadusülikoolide organisatsioon. Selles kuuluvad 19 teadusülikooli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles