Pegasus ootab vee alanemist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pegasuse omanik plaanib jõel lõbusõite alustada mai keskel.
Pegasuse omanik plaanib jõel lõbusõite alustada mai keskel. Foto: Sille Annuk

Reisilaeva Pegasus huvireisid algavad tänavu tõenäoliselt mai keskel ja korraldab neid laeva omanik Tartu Sadam ise, sest kaks hooaega laeva rentinud ettevõte Paremax jäi sadamale võlgu.


«Ettevalmistusi on hulga tehtud, paljud asjad on pooleli,» ütles Tartu Sadama juht Peeter Kukk kinnitades, et üle poole sajandi vana reisilaev Pegasus teeb ka sel suvel huvireise. Volbripidustuste aegu ei ole aga laevaga veel suurt midagi teha, sest Emajõe kõrge vesi on uputanud kaid ja ka kõigi sildade alt ei mahuks laev läbi.

Ettevalmistuste kohta ütles Kukk, et laeva on plaanis tänavu efektsemalt esitleda, plaanid on seotud nii laeva konditsioneeri kui ka audio-videoseadmetega.

Et kaks hooaega laeva rentinud ja tublisti reisijate hulka kasvatanud OÜ Paremax ei suutnud saada laeva majandamiseks vajalikku projektiraha ja jäi rendiraha võlgu, läks nende tee Tartu Sadama omast lahku, nentis Paremaxi juht Anu Reiljan.

Seda kinnitas ka Kukk: «Laevaga tegelen sel aastal põhiliselt mina ja kapten Rainer Napits.» Rainer Napits ütles, et kui sisustustööd välja arvata, on Pegasus sõiduvalmis, ent tuleb oodata, kui Sadamateatri juures või Soola tänava otsas kannatab silduda. Suve poole, kui vesi veel alaneb, hakkab laev väljuma Atlantise eest.

Napitsi sõnul on huvi laevasõitude vastu juba suur, ent ühtki broneeringut veel ei ole. Pole ka teada, kui palju regulaarsõite päevas tehakse.

Reiljan ütles, et tema hinges on kurbus, sest plaane oli palju. Paraku ei saanud nad õigel ajal kätte paadisildu, mis olid eelduseks starditoetuse saamiseks. «Meil oli projekt, me ei sõltunud ainult iseendast,» ütles Reiljan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles