Estraadiraadio kuulajail kipub väga kergesti tuju tõusma

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estraadiraadios mängivad Artur Kiik (esireas vasakult, tromboon), Vallo Mänd (trompet), ansamblijuht Tanel Aavakivi (trompet) ja Priit Sootla (klahvpillid) ning Margus Tammemägi (tagareas vasakult, perkussioon), Andrus Lillepea (trummid), Karl Laanekask (kitarr) ja Indrek Mällo (bass).
Estraadiraadios mängivad Artur Kiik (esireas vasakult, tromboon), Vallo Mänd (trompet), ansamblijuht Tanel Aavakivi (trompet) ja Priit Sootla (klahvpillid) ning Margus Tammemägi (tagareas vasakult, perkussioon), Andrus Lillepea (trummid), Karl Laanekask (kitarr) ja Indrek Mällo (bass). Foto: Mihkel Maripuu

​Estraadiraadio lainepikkuste otsija jääb jänni, sest sellist raadiojaama lihtsalt ei ole olemas. Muusikahuvilised teavad aga niisuguse nimega ansamblit, mis oma esimese avaliku esinemise tegi kevadel kümme aastat tagasi vanas Genialistide klubis. Juba tollest ajast on paljudel meeles, et bändi kuulamisel läks tuju üsna ruttu rõõmsaks.

«Proovidega ja repertuaari kokkupanekut alustasime vist novembris 2006,» meenutas ansamblijuht ja trompetist Tanel Aavakivi. «See oli sel ajal, kui ma ehitasin maja ja olin lapsepuhkusel. Tahtsin vahelduseks mingi ansambli luua.»

Kümnes aastapäev

Tänavusel kevadel, täpsemalt 31. märtsil kontsertansamblina kümneaastaseks saamist tähistab bänd kontserdiga sügisel, täpsemalt täna, 13. oktoobril kell 19 ERMis Hurda saalis.

Laulis ka Mihhail Bojarski, kellel oli laval kaasas päris Volga ja ehtne tiiger, kes oleks mu peaaegu ära söönud, meenutas Tanel Aavakivi.

Estraadiraadio oli esmalt instrumentaalse suunitlusega ehk torudega rokkpoppansambel, nagu täpsustas kitarrist Karl Laanekask. Eeskujuks olid James Lasti, Herb Alperti ja Ray Conniffi juhatusel tegutsevad orkestrid. «Neid lugusid mängisimegi. Meile meeldis, aga peagi sai selgeks, et tööd on raske leida, kui meie ees ei ole ilusat lauljat,» ütles Laanekask.

Kümne aastaga on Estraadiraadio esinemisi kontsertidel ja peoõhtutel kaunistanud paljud solistid. Meestest näiteks Tõnis Mägi, Ivo Linna, Bonzo, Karl-Erik Taukar, Kristjan Kasearu ja Hendrik Sal-Saller ning naistest näiteks Kaire Vilgats, Gerli Padar, Susanna Aleksandra Veldi, Kaisa Lillepuu, Signe Hansen ja Liis Lemsalu.

1. detsembril, Elmari raadio sünnipäeval lisandub nimekirja Anne Veski. «Ta on meie ammune unistus,» ütles Laanekask.

Tõnis Mägiga Moskvas

Senise kõige eredamalt meelde jäänud esinemise tõi kaasa Tõnis Mägi, kes oli kutsutud detsembris 2013 Moskvasse Olümpia spordikompleksi hiigelstaadionil toimunud kontserdile «Retro FM legendid». Ta võttis kaasa Estraadiraadio.

Kavasse olid lükitud sellised oma aja tõmbenumbrid nagu Ricchi e Poveri, Rednex, Samantha Fox ja Bad Boys Blue. «Enne meid oli kavas Londonbeat,» meenutas Aavakivi. «Igal esinejal oli neli lugu. Laulis ka Mihhail Bojarski, kellel oli laval kaasas päris Volga ja ehtne tiiger, kes oleks mu peaaegu ära söönud.»

Mägi ja Estraadiraadio võeti pillimeeste mäletamist mööda väga hästi vastu, sest neil oli ainukesena pakkuda elavas esituses muusikat, teistel tuli kõik fonogrammina. Hiigelstaadionil mäng andis Aavakivi sõnul vägeva adrenaliinilaksu.

Aastapäevakontserdil täna ERMis on ansambli ees Kaire Vilgats ja Signe Hansen ning üllatusena veel keegi. Kavasse on võetud instrumentaalloomingut ja algusaastate hitte, aga samuti uusi laule.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles