Muusikud ehitavad silla üle aegade

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel festivalil esinejad.
Tänavusel festivalil esinejad. Foto: Festivitas

Tartus algab reedel 22. rahvusvaheline festival Orient et Occient, kus kuulajate ette astub Itaalia, Iraani, Palestiina, Usbekistani ja Eesti muusikuid. Nad ehitavad silla üle aegade, sest esitavad Euroopa keskaja, pärsia, sufi, araabia, jaapani ja usbeki traditsioonilist ning nüüdisaegset muusikat.

Festivali kunstilise juhi Raho Langsepa sõnul on parim ja ehk isegi ainus tee rahu ja eri rahvaste sõbraliku kooseksisteerimiseni üksteise kultuuride parem ja sügavam tundmine, kultuuri kõikidest väljendusvormidest üheks vahetumaks ja võimsamaks loetakse aga muusikat.

Festival algab reedel kell 19 Tartu ülikooli aulas iraani varajase ja sufi ning usbeki klassikalise muusikaga Mehran Mehrnia ja Hamdam Ensemble’i ning Ilyos Arabovi esituses. Samal õhtul kell 23 laulab Tartu Jaani kirikus gregooriuse laule Schola Gregoriana Tartuensis.

Laupäeval kell 19 esitab Tartu ülikooli aulas Euroopa keskaja, araabia klassikalist ja nüüdismuusikat Giovannangelo de Gennaro, FA Schola ansambel ja Ahmad al Khatib. Kell 23 annab Tartu Jaani kirikus kontserdi ansambel KuuKuu.

Festival lõpeb pühapäeval kell 18 Tallinna raekojas, kus saab kuulata Euroopa keskaja, pärsia, araabia ja usbeki traditsioonilist muusikat ning improvisatsioone.

Pikemalt saab festivalist lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles