Rehepapi restoran viis omaniku eraisiku pankrotti

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Meelis Mäeots, sai tuntuks omaaegse apteegiketi Apteek 5+ omanikuna.
Ettevõtja Meelis Mäeots, sai tuntuks omaaegse apteegiketi Apteek 5+ omanikuna. Foto: Sille Annuk

Tartu maakohus kuulutas tänase määrusega välja tuntud Tartu ettevõtja Meelis Mäeotsa pankroti. Avalduse Mäeotsa pankroti väljakuulutamiseks esitas kohtule tänavu 14. veebruaril võlausaldaja OÜ Rändur.


Kohus leidis, et võlausaldaja pankrotiavaldus, võlgniku selgitused kohtuistungil ja ajutise pankrotihalduri aruanne ja selle lisad kinnitavad, et võlgnik ei suuda rahuldada võlausaldajate nõudeid ja samuti ei kata tema vara kõiki tema kohustusi ning selline seisund ei ole võlgniku majanduslikust olukorrast tulenevalt ajutine, märkis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Pankrotihalduriks nimetas kohus Ülli Adamsoni ning võlausaldajate esimene üldkoosolek peetakse 23. mail Tartu kohtumajas.

Võlgnikul on ajutise halduri hinnangul varasid üle 127 800 euro väärtuses, kohustusi on aga võlgnikul üle 1 928 400 euro. Vara pankrotimenetluse läbiviimiseks on olemas.

Kohus leidis, et võlgniku maksejõuetuse põhiliseks põhjuseks on majanduskriis ja võlgniku investeering restorani Rehepapp. Võlgnik on tegutsenud ettevõtjana 1998. aastast, kuid 7 000 000-kroonine investeering oli tagantjärele põhjendamatu riski võtmine, mis põhjustas võlgniku maksejõuetuse.

Tänase määruse peale saab esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul pärast pankrotiteate avaldamist Ametlikes Teadaannetes.

Mäeots on varasemalt olnud lisaks restoranile Rehepapp osanik ka apteegiketis, ööklubis ning tegelenud mitmete teiste äridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles