Linn tänab vaksaliesise väljaku ehitajaid

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaksali ees on nüüd väike väljak, kus saab ka jalgu puhata.
Vaksali ees on nüüd väike väljak, kus saab ka jalgu puhata. Foto: Jaan Olmaru

Tartu linnavalitsus tänab 10. oktoobril vaksalihoone esisel väljakul kõiki neid, kes aitasid kaasa Vaksali tänava ja uue linnaväljaku valmimisele.

Vaksali ja Kuperjanovi tänava ristmiku rekonstrueerimise tulemusel on jaamahoone esisele kujundatud uus linnaväljak, kus rongile mineja või rongilt tulija saab aega veeta. Vaksali ette saavad sõita nüüd vaid ühissõidukid.

"Vaksalihoone esine moodustab nüüd koos hoonega kauni terviku ja kogu raudteejaama ümbrus on muutunud liiklejatele mugavamaks ja ohutumaks,“ ütles linnapea Urmas Klaas.

"Valminud  terviklahendus kordab kaasaegses võtmes ajaloolist 19. sajandist pärit lahendust, mil jaamahoone ees asus kompaktne pargiala," lisas linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Kergliiklejale on mugavamaks muutunud kogu piirkond. Kahele poole Vaksali tänavat on ehitatud 1,5 meetri laiused jalgrattarajad ning Näituse tänavalt Vaksali 12b parklani kulgev raudteeäärne eraldiseisev nelja meetri laiune kergliiklustee.

Jalgrataste parkimiseks on vaksali ette rajatud varjualused ja kaks nutiparklat. Esmakordselt on Vaksali ja Näituse tänava ristmikule tehtud "Jalgratturite ooteala" märgistus, mis lubab jalgratturitel punase fooritule ajal ohutult sõidurada vahetada.

Vaksali tänava ja jaamahoone esise väljaku projekteerisid Tinter-Projekt OÜ ja Kino Maastikuarhitektid OÜ, ehitas AS Tref ja ehitusjärelevalvet tegi Taalri Varahaldus AS. Tööde kogumaksumus oli 1 731 395 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles