Põltsamaa lähistele saabub tramm

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm
Tramm Foto: Mihkel Maripuu

Põltsamaa külje alla Kuningamäele saabub lähinädalail tramm. Paraku tramm seal siiski sõitma ei hakka, vaid trammis asub tööle mängutuba ja väike kohvik.

Et Tallinna tänavtel vuravad ringi uued trammid, otsustas Tallinna linnatranspordi AS(TLT) kinkida soovijaile kaks liinitöö lõpetanud trammi. Visioonide seast valis komisjon, kuhu kuulusid TLT nõukogu esimees Taavi Aas, juhatuse esimees Enno Tamm ja trammiliiklusteenistuse direktor Andres Vään, välja viis kandidaati, kellelt oodati 3. oktoobriks selgelt lahtikirjutatud kava, kuidas lahendatakse tehniliselt trammi uude asupaika viimine ning kui intensiivseks prognoositakse selle kasutust uues asukohas.

TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul oli trammihuvilisi palju ning esitatud ideedest mitmed äärmiselt huvitavad. Tähtajaks esitasid kava Nõmme Kalju staadionile jalgpallitrammi kavandav Nõmme linnaosavalitsus ja Põltsamaa külje alla Kuningamäele AHHAA keskuse stiilis mängutuba-kohvinurka avada plaaniv MTÜ Kardispordiklubi Saduküla, kellele trammid üle antakse.

Soovi korral antakse kingitusega kaasa tükike rööbasteed, kuhu vagun paigutada. Trammi transportimise eest sihtkohta hoolitseb kingi saaja.

MTÜ Saduküla Kardispordiklubi juht Peeter Kallasmaa sõnas, et hetkel pole neil veel transporti, millega tramm Kuningamäele tuua.

«Ma usun, et sellega läheb nüüd paar nädalat kindlasti aega. Siis tuleb plats ette valmistada, kuhu rööpapaar maha panna. Ei oska öelda praegu seda kuupäeva, mil tramm siia kohale jõuab,» lisas Kallasmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles