Esietendub lavastus kunagi teineteist armastanud mehest ja naisest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu on taas kokku viinud naise ja mehe (Maria Annus ja Tõnu Oja), kes kunagi teineteist salaja armastasid.
Elu on taas kokku viinud naise ja mehe (Maria Annus ja Tõnu Oja), kes kunagi teineteist salaja armastasid. Foto: Gabriela Liivamägi / Vanemuine

Vanemuine esietendab laupäeval kell 19 Sadamateatris David Hare’i draama «Teineteiseta» mille on lavastanud Jüri Lumiste. Kaks üksildast inimest, noor naine ja pisut vanem mees, kes kunagi teineteist salaja armastasid, püüavad ühel jahedal ööl selgusele jõuda, mis ja kui palju neid päriselt ühendab.

Mees on edukas restoraniäris, naine töötab õpetajana linnakoolis ja elab äärelinna üürikorteris. Kuigi kirg pole nende suhetest kadunud, on ootused ja vaated elule vägagi erinevad.

Briti dramaturgi David Hare’i 1995. aastal kirjutatud suhtedraama on saavutanud peale Londoni ja Broadway menukaid lavastusi rahvusvahelise tuntuse ning noppinud ridamisi auhindu. Eestis on varem mängitud sama autori näidendeid «Amy vaatepunkt», «Aitamise aeg» ja «Eluhingus».

«Teineteiseta» on tõlkinud Kalle Hein, kunstnik Pille Jänes, valguskunstnik Tõnu Eimra, videokunstnik Gabriela Liivamägi, heliloojad Ann Kuut ja Ervin Trofimov. Mängivad Maria Annus, Tõnu Oja ja Karl Laumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles