Ettevõtlusauhindadele pürivad ka Tartu ja Tartumaa firmad

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvas töötav Enics Eesti AS oli omal ajal aasta välisinvestori auhinna nominent.
Elvas töötav Enics Eesti AS oli omal ajal aasta välisinvestori auhinna nominent. Foto: Margus Ansu

Täna õhtul tunnustavad ettevõtluse arendamise sihtasutus ning Eesti kaubandus-tööstuskoda Tallinnas Nordea kontserdimajas auhinnagalal Eesti silmapaistvaimaid firmasid. Kohal on ka nelja Tartu ja Tartumaa ettevõtte esindajad.

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) annab ettevõtluse auhinna aasta eksportöörile, aasta välisinvestorile, aasta piirkonna ettevõttele, aasta uuendajale ja aasta vastutustundlikule ettevõtjale.

Koostöös eri valdkondade asjatundjatega valiti igas kategoorias välja kolm parimat ettevõtet. «Hindamise aluseks olid majandustulemused, turundustegevus, tootearendus ja teised tegurid, mis tagasid ettevõtetele edu,» teatas EASi pressiesindaja Mariann Sudakov.

Võrumaalt Hiiumaani

Aasta eksportööri auhinna nominendid on lennukite remondi- ja hooldusteenuseid pakkuv Tallinna firma Magnetic MRO, Tartus toote- ja tarkvaraarenduse täisteenust osutav Mooncascade ning Harjumaal elektromehaaniliste lahenduste, automaatikaseadmete ja kaabliköidikute tootmisega tegelev Interconnect Product Assembly.

Aasta välisinvestori auhinna nominendid on Hiiumaal polüetüleenist ja biomaterjalist kiletooteid tootev Dagöplast, Võrumaal tegutsev puidutööstuse ettevõte Toftan ning Tartumaal Elvas tööstus- ja meditsiinisektori firmadele elektroonika tootmise teenuseid pakkuv Enics Eesti.

Aasta piirkonna ettevõtte tiitliga tunnustatakse ettevõtteid, mis põhitegevuse kõrvalt panustavad ka kohaliku elu arengusse. Selle auhinna nominendid on toote- ja tarkvaraarenduse täisteenust osutav Tartu firma Mooncascade, Saaremaa suurim elektroonikatehas Incap Electronics Estonia ning mängu- ja spordiväljakute tootja Tiptiptap (Harjumaa).

Aasta uuendaja valitakse Harjumaal registreeritud tarkvara testimise teenust pakkuva Testlio, Tartu külje all Tõrvandis haagiseid ja nende lisavarustust tootva, müüva, hooldava ja remontiva Respo Haagiste ning telemaatikateenuse lahendusi pakkuva Tartu ettevõtte Ecofleet Eesti seast.

Vastutustundliku ettevõtja auhinnale kandideerivad lennukite ja lennureisijate teenindaja Tallinn Airport GH, disaini- ja tarkvaraettevõte Proekspert (Tallinn) ning jaekaubandusettevõte Rimi Eesti Food.

Parimad paljudelt aladelt

Kaubandus-tööstuskoda tunnustab konkurentsivõime edetabeli parimaid ettevõtteid vastavalt nende suurusele. Samuti selgitab kaubandus-tööstuskoda välja kõige konkurentsivõimelisemaid ettevõtteid üheksas valdkonnas.

Tänasel auhinnagalal kuulutatakse välja ka kõige tublim ja tegusam õpilasfirma, tänavune noor ettevõtja ja tänatakse ettevõtluse edendajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles