Jõgeva põhikooli asub juhtima tartlane

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. novembril asub Jõgeva põhikooli direktori ametisse Triin Lõbu.
1. novembril asub Jõgeva põhikooli direktori ametisse Triin Lõbu. Foto: Margus Ansu

​Jõgeva põhikooli senine direktor Taisto Liivandi teatas augusti lõpus oma soovist koolijuhi amet maha panna. Liivandi lubas olla ametis seni, kuni Jõgeva linnavalitsus leiab uue koolijuhi.

Nüüd on direktorikonkurss lõppenud ning uus direktor leitud. 1. novembril asub Jõgeva põhikooli direktori ametisse 33-aastane Triin Lõbu, kes praegu töötab Tartu linnavalitsuse haridusosakonnas aineühenduste koordinaatorina. Varem õpetas Lõbu Puškini koolis eesti keelt teise keelena ning ta on korraldanud ka eesti keele koolitusi ja tasemeeksameid muukeelsetele inimestele.

Jõgeva põhikooli direktoriks ajendas teda kandideerima soov panna end proovile ning võtta senisest suurem vastutus. Lõbu tunnistas, et erilisi kokkupuuteid Jõgevaga tal pole. 

«Samas leian, et väljastpoolt tulijana on mul isegi pigem eelis. Näen asju värske ja neutraalse pilguga,» lisas ta.

Triin Lõbu oli siiralt üllatunud, et valik üldse talle langes. Ta ei uskunud, et Jõgeva linnavalitsus julgeb koolijuhi kohale palgata noore naisterahva.

Jõgeva põhikooli värske direktor elab Tartus ning vähemalt esialgu pole tal Jõgevale kolimise plaani. «Ma ei välista kolimise plaane tulevikus, kuid esialgu hakkan Tartust Jõgeval tööl käima,» lisas Triin Lõbu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles