Tema arvates kõlbab täiesti edukalt hapendada kõiki aed- ja juurvilju peale kartuli.
Uued mõtted
Magusate hoidiste kategoorias sai teise koha preemia Merje Kaareti marmelaaditükkidega õuna-suvikõrvitsamoos. «Olen varem ka suvikõrvitsast ja õunast moosi teinud, aga lapsed ei soovinud seda eriti süüa.
Seejärel asus ta mõtlema, mida moosi sisse panna, et see ka lastele mokkamööda oleks. «Ma lihtsalt läksin poodi, ostsin paki marmelaadi ja panin marmelaaditükid moosi sisse. Pärast seda on see meie lemmikmoos,» märkis Kaaret, kelle mahedamaitselisele moosile annab marmelaad mõnusa efekti.
Veel leidis Olustvere messil äramärkimist Mari Leoveri ploomi-šokolaadisoust. «Moosiks pole seda vist päris õige nimetada. Lastele meenutab see võibolla veidi Nutellat, aga ta pole nii magus,» lisas ta.
Mari Leover selgitas, et enne messile minekut tegi ta oma kolm laari ube, enne kui selle hoidise maitsebukett sai täiuslikuks viimistletud.
Ka pakkus Leover välja, et ses magusas soustis võib ploomid väga edukalt asendada kirssidega. «Mul sel aastal kirsse nii palju ei olnud ja murelid oleks seal liiga magusad olnud, seepärast katsetasingi ploomiga,» lisas ta.
«Mida mina messil tähele panin ja mis mulle väga meeldis, et inimesed noppisid häid hoidistamisideid meilt üles,» rääkis Meeli Kruus. «Näiteks oli Merjel kaasa tehtud ka rummiga pirnikompott, mille peale öeldi, et väga vahva idee.»
Eelmisel aastal suutsid Kõrveküla naised Olustvere hoidistemessil külastajaid üllatada paradiisiõuna-tšillimoosiga. «Inimesed on harjunud, et paradiisiõun sobib vaid kompotiks. Lihtsalt ei osata mujal neid kasutada ja meil on väga hea meel, et saime siis oma teadmisi ja kogemusi seal edasi anda,» ütles Kruus.