Noorte tõstjate EM pakkus häid kohti ja kogemusi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa noored tõstjad koos treener Igor Baškiroviga Euroopa noorte meistrivõistlustel Kosovos Pristinas.
Tartumaa noored tõstjad koos treener Igor Baškiroviga Euroopa noorte meistrivõistlustel Kosovos Pristinas. Foto: Erakogu

Kosovos Pristinas peetud Euroopa noorte (U15, U17) meistrivõistlustel tõstmises lõi kaasa ka seitsmeliikmeline Eesti koondis, viis sportlast on pärit Tartu linnast ja maakonnast. Tüdrukud ja poisid näitasid end tugevas konkurentsis heast küljest.

U15 vanuseklassis teenis Angelina Matjuhhina (Kohtla-Järve Kalev) kuni 53 kg kehakaalus 10. koha kogusummaga 131 kg (56 + 75 kg). SK Mäksa sportlane Mona Saar sai samas vanuserühmas kuni 63 kg neidude seas viienda koha. Saar rebis 62 kg ja tõukas 75 kg. Tõukamise tulemus ja kogusumma 137 kg on ka uued Eesti noorte rekordid.

Poiste U15 vanuserühmas kehakaalus kuni 69 kilo võistelnud Alexander Moiseenko sai kaheksanda koha kogusummaga 187 kg (87 + 100 kg). Rebimises parandas Moisseenko Eesti rekordit viie kilogrammiga, kogusummas tuli ühekilogrammine rekordiparandus.

Samas vanuserühmas kuni 94 kg kehakaalus kogus Tartu SK Jõud Junior esindaja Džan Baškirov kogusumma 191 kg (86 + 105 kg), mis andis talle seitsmenda koha. Ehkki tõukamise katse 110 kg kangiga ebaõnnestus, püstitas Baškirov isikliku rekordi nii rebimises kui tõukamises.

Poiste U17 vanuseklassis kehakaalus kuni 56 kg võistles ka Armas Reisel (SK Vargamäe). Tema tulemuseks kujunes kogusumma 162 kg, mis andis kokkuvõttes üheksanda koha. Samas vanuserühmas püstitas SK Jõud Junior sportlane Daniil Masjukov isikliku rekordi nii rebimises (77 kg) kui tõukamises (102 kg) ning kogusumma 179 kg andis talle kuni 62 kg kehakaalus seitsmenda koha.

Raskekaallase (94+ kg) Nikita Klevtsovi tulemused U17 vanuserühmas olid 122 kg rebimises ja 155 kg tõukamises. Kogusumma 277 kg andis talle üheksanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles