Politsei kaalub bussiavarii uurimiseks kriminaalmenetlust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja vallas Pilka külas juhtunud bussiavarii, mille järel vajasid haiglaravi viis inimest. Pildil päästetööd ja kannatanute aitamine.
Luunja vallas Pilka külas juhtunud bussiavarii, mille järel vajasid haiglaravi viis inimest. Pildil päästetööd ja kannatanute aitamine. Foto: Jaanus Meier

Taisto Busside juhataja Mari-Liis Luha märkis, et bussifirmale õnnetuse põhjused seni teada ei ole ning uurimine kestab. Ilmselt kulub uurijatel asjaoludega tutvumiseks veel omajagu aega ning kaasatud on ka Vene osapool, ütles Luha.



Buss sai avariis küll tõsiseid vigastusi, kuid esialgsetel andmetel on ühissõidukit võimalik taastada ning taas liiklusesse lubada, lisas Taisto esindaja. Ta lisas, et ühissõidukit juhtinud 48-aastane Viktor on sõnutsi kogenud bussijuht.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul on praeguseks läbi viidud mitmeid erinevaid toiminguid. Üle on vaadatud sündmuskoht, räägitud erinevate tunnistajatega ning muu hulgas üle kuulatud ka bussijuht.

Kui kaks kliinikumis ravil olevat last paranevad ja haiglast välja kirjutatakse, saab politsei haiguslugude põhjal läbi viia ekspertiisi, hindamaks õnnetuses saadud vigastuste raskust. Ekspertiis täpsustab, kas politsei jätkab juhtumi uurimist väärteomenetlusega või on põhjust alustada kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 423 alusel, mis käsitleb juhi liiklus- ja käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest.

Tartu Ülikooli kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael sõnas, et kaks eile haiglasse jäetud last on järkuvalt meedikute hoole all. Millal raskemalt vigastada saanud 11-aastane tüdruk ja 16-aastane noormees haiglast välja pääsevad, ei ole esialgu veel selge.

Laste juurde saabusid Peterburist ka nende vanemad, lisas Tael. Kas laste ravi jätkub Tartus või viiakse nad edasi mõnesse kodulinna raviasutusse, sõltub suuresti vanemate tahtest ja võimalustest, lisas ta.

Tartumaal Luunja vallas Pilka külas sõitis kolmapäeva hommikul kella üheksa paiku kraavi kahekorruseline Taisto reisibuss, milles oli 38 last vanuses 11-16 aastat, 8 täiskasvanut ning bussijuht. Haiglasse toimetati viis vigastatut, ülejäänutele anti esmaabi kohapeal. Lapsed ja nende saatjad olid teel Tartust kodulinna Peterburi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles