Kallaste volikogu valis endale vaid paariks nädalaks esimehe

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste uus volikogu esimees Kristina Feklistova.
Kallaste uus volikogu esimees Kristina Feklistova. Foto: TPM

Uue ühend­omavalitsuse, Peipsiääre valla osaks saava Kallaste linna volikogu valis läinud reede õhtul uueks esimeheks volikogu liikme Kristina Feklistova (29), kes on sel aastal juba kolmas sealse volikogu juht. 

Kristina Feklistova vastas eile hommikul küll telefonile, kuid teatas, et ta ei saa rääkida enne Tartu Postimehe trükkiminekut ehk kella kuut õhtul. Pisut mõelnud, lubas ta kõnele vastata eile pärastlõunal, kuid lubadus jäi täitmata, sest volikogu vastne juht katkestas kõik kõned.

«Jah, Kristina jääb Kallaste linnavolikogu viimaseks esimeheks,» ütles Kallaste linnasekretär Jekaterina Aader. «Pärast valimisi meie linnavolikogu enam pole.» 

Kallaste volikogus on üheksa liiget, 29. septembri istungil oli volikogu esimeest valimas neist kuus ning kõik kuus olid ka Kristina Feklistova kandidatuuri poolt. «Kristinat istungil ei olnud, ta on välismaal,» märkis linnasekretär. «Volikogul oli tema kirjalik nõusolek ametisse asumiseks.»

Uute volikogude valimised on 15. oktoobril, seega saab Kristina Feklistova ametis olla vaid paar nädalat. Kas nii lühikest aega Kallaste volikogu juhtiv esimees saab rahalise hüvitise, mille on valitsus ette näinud kaduvate omavalitsuste vallavanematele, linnapeadele ja volikogude juhtidele? 

«Ta ei saa midagi, Kristina töötab tasuta,» vastas Jekaterina Aader. «Viimased volikogu esimehed pole sentigi saanud, viimati maksti meil volikogu esimehele töötasu 2015. aastal.»

Muutused Kallastel algasid kevadel: 29. mail avaldas volikogu enamus kõigepealt umbusaldust linnapeana töötanud Gennadi Kulkovile. Pärast seda valis volikogu ka uue esimehe, sest korruptsioonis süüdi mõistetud volikogu eelmise juhi Fjodor Plešankovi volitused volikogus lõppesid. 

29. mail sai volikogu juhiks Liidia Opikova, kes esitas aga 10. augustil tagasiastumise avalduse «seoses tema vastu alanud nõiajahiga». 

Ajendiks oli suvel linnakeses levinud anonüümsete kirjutistega infoleht, kus räägiti eelmise linnapea saavutustest ning suhtuti kriitiliselt volikogusse ja uude linnapeasse Aleksandr Širokovisse. 

«Volikogu juunis ja juulis puhkas, mind polnud Eestiski, kuid koju tulles kuulsin, et ka mina olevat infolehe ilmumises süüdi. Ühes protokollis seisis, et volikogu esimees peab välja selgitama, kes selle lehe tegi,» rääkis Liidia Opikova. «Tule, taevas, appi! Kas pean politsei tööd tegema? Ma ei soovinud olla sellise volikogu esimees, lihtsalt piinlik,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles