Galerii: Vanemuise suure maja avamisetendust muutis süsteemirike

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal käis uuenduskuuri läbi teinud Vanemuise suurt maja uudistamas rohkesti teatrihuvilisi,  kes tutvusid tehniliselt uuenenud lavaga ja värske välimuse saanud publikualaga. Kogu tehniline uus võimsus jäi aga süsteemirikke tõttu ette näitamata.

Vanemuise juhi Toomas Petersoni selgituse kohaselt tuli seetõttu ka avamisetendust «Olla või mitte olla», mida huvilised pääsesid vaatama tasuta, kiiruga kohati muuta. See etendus oli loodud spetsiaalselt uue lavatehnika võimaluste tutvustamiseks.

Huvilised käisid lavaga tutvumas ja osalesid kunstinäituse «Vanemuise kunstikogu. Peidetud aarded lava tagant» avamisel fuajees. Kunstiajaloolase Reet Margi koostatud väljapanekus on teatrisse aastatega kogunenud kunst, valminud on näituse teoseid tutvustav voldik.

Viimased uudistajad lahkusid Vanemuise suurest majast kell 16. Samal ajal käis laval muusikali «Mamma mia!» dekoratsioonide ülesseadmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles