Linnamaratoni nädalavahetus toob täiesti uue jooksuvõistluse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamaratoni start.
Tartu linnamaratoni start. Foto: Sille Annuk / Postimees

Oktoobri teisel nädalavahetusel kogunevad jooksusõbrad taas Tartusse, et võtta laupäeval, 7. oktoobril mõõtu, kas 10-, 21- või 42-kilomeetrisel distantsil. Neil inimestel, kes pikka maad joosta ei soovi, on sel aastal esmakordselt võimalus päev enne põhiüritust kaasa lüüa Friday Night Run nimelisel jooksuvõistlusel, kus peamine eesmärk pole tulemus, vaid meelelahutus.

Friday Night Runi eesmärk on murda spordiürituste kui karmide võistluste müüti ja tuua vaheldust traditsioonilisse rahvaspordiürituste formaati. Osalejatel tuleb joosta 3,8 kilomeetrit. Start ja finiš on raeplatsil ning rada kulgeb peamiselt Toomemäe piirkonnas.

Sihtgrupiks on jooksuüritusel pigem nooremad inimesed, kuid vanusepiirnagut pole ja kõik on klubi Tartu maratoni kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Tanel Rungi sõnul oodatud.

Praegu on end võistlusele kirja pannud umbes kolmsada osalejat. Rungi arvas, et suurem hulk kaasa lööjatest paneb end ilmselt kirja samal päeval, sest osalustasu on palju väikem kui teistel linnamaratoni üritustel. Ta ei välistanud ka seda, et kui inimesed näevad, et raeplatsil midagi toimub, soovivad nad kaasa lüüa hoolimata sellest, et neil pole parasjagu seljas spordirõivaid. 

Ürituse juhatab 6. oktoobril kell 20 kontserdiga sisse NOËP. Tund hiljem, kell 21 asuvad jooksjad teele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles