Galerii: teadlaste ööl mõeldi ka õllesõpradele

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teadlaste öö üritused Tartus hakkavad vaikselt otsa saama. Terve päeva vältel on oma uksed lahti hoidnud erinevad muuseumid ja teadusasutused, ikka selleks, et teadust ja teadlaste tegemisi tavainimestele lähemale tuua. 

Teadlaste öö puhul avas oma uksed ka A.Le Coqi õlletehas, mis pakkus päeva jooksul seitse kahetunnist tasuta elamusekskursiooni, mille käigus sai tutvuda õlleteo ajaloo ja tänapäevaga. Et ekskursioonigruppide suurus oli piiratud ning vajas eelnevat registreerimist, ei pääsenud õlletehasesse kaugeltki kõik soovijad. «Oleme üks tõeliselt kuum koht,» nentis A. Le Coqi õllemuuseumi juhataja Mart Haldma.

Ühtlasi rõhutas Haldma, et ka õlletegu on tegelikult üks tõsine teadus, tehtagu seda siis väiksemates või suuremates kogustes. A.Le Coq vaaritab oma tuhandeid õlleliitreid Saksamaa tipptehnoloogia abil, mis on Haldma kinnitusel valdkonna viimane sõna ja õlletootmisteaduse kõrgpilotaaž. Teisiti ei saagi see olla, sest viimase kahekümne aasta jooksul on A. Le Coqi tootmisüksustesse investeeritud 75 miljonit eurot.

Lisaks tänapäevasele tootmisprotsessile said huvilised tutvuda ka tehase kuulsas punases tornis ehk endises linnasevabrikus asuva õllemuuseumiga. Elamusekskursiooni lõpetuseks sai aga muuseumi pubis mekkida tehase toodangut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles