Pildid sündmuskohalt: Tartumaal Kõrvekülas hukkus õnnetuses rollerijuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal kella 15.30 ajal sai politsei teate, et Tartu linnast Jõhvi suunas Kõrvekülas on kokku põrganud sõiduauto ja motoroller. Õnnetuses hukkus kaherattalist juhtinud 1949. aastal sündinud mees.

Esialgsetel andmetel liiklus rollerijuht Mööda Jõhvi-Tartu-Valga maanteed Jõhvi poolt Tartu linna suunas. Kõrveküla poolt saabunud ja üle ristmiku teisel pool maanteed asuvate ettevõtete suunas liikunud valget värvi Volvo sõitis peateele rollerile ette.

Volvot juhtinud noorem mees väitis esialgsetel andmetel, et ta ei märganud lähenevat sõidukit. Kokkupõrke järel paiskus rollerijuht asfaldile pikali. Kõrvale paiskus ka tema sõiduvahend. Mõlgitud külje ja purunenud küljeklaasiga sõiduauto sõitis kraavi. Sõiduauto 29-aastane juht oli kaine. Kokkupõrkes ta vigastusi ei saanud.

Motorollerit juhtinud mehe kainus selgitatakse ekspertiisi käigus. Sõidutee avariipaigas oli asfaltkattega ning kuiv, õnnetuse ajal paistis päike rolleri saabumise suunas.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on välja selgitamisel. Kohapeal oli liiklus piiratud kiirusele 50 km/h ja autodevoog suunati koonuste abil õnnetuspaigast mööda.

Lõuna prefektuuri avariipolitseinik Rando Jõemets ütles, et kuigi selle õnnetuse täpsemad asjaolud on veel selgitamisel, võib eeldada, et nii raskete tagajärgedega liiklusõnnetuseni võis viia tähelepanematus ja hooletus kõrvalteelt peateele sõites. «Õnnetuste vältimiseks tuleb igal juhil veenduda, kas soovitud manööver õnnestub ohutult, ennast ja kaasliiklejaid ohtu seadmata sooritada,» ütles Jõemets ning pani autojuhtidele südamele, et manöövrite sooritamisel tuleks varuda aega, olla kannatlik ning mitte kiirustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles